1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Ramazan'da zammın "Ahi" boyutu
Ramazan'da zammın "Ahi" boyutu

Ramazan'da zammın "Ahi" boyutu

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği ESDER, Ramazan zamları konusunda üyelerinin dikkatini çekerken vatandaşın içine de su serpti.

A+A-

Ramazan zammının Ahilikte de yeri yok

BU AHENGİ BOZMAYIN
Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Trabzon Şube Başkanı Hasan Aydın, Ramazan ayının yaklaşması ile kamuoyunda her sene tekrarlanan gıda fiyatları ile ilgili zam söylentilerinin yine gündeme geldiğini belirterek “Bugünlere mahsus bir zam anlayışı, bizim esnaflık kültürümüzle bağdaşmaz” dedi. Özellikle temel gıda maddesi satışı yapan işyeri sahiplerini uyardıklarını vurgulayan Aydın, esnafa yazılı bir açıklama ile de çağrıda bulundu. Her yıl aynı endişe ve tartışmaların yaşanmasından rahatsızlık duyduklarını dile getiren Hasan Aydın “Ramazan ayı ile birlikte gıda fiyatlarının artacağı endişesi halkımızı tedirgin etmektedir. Zaten geçim sıkıntısı çeken halkımız hiç olmazsa ramazan ayında rahat bırakılsın. Rahmet ve bereket ayını zam ve vurgun ayına çevirmeyelim” diye konuştu.

ŞİKAYET BEKLİYORUZ
Aydın şunları dile getirdi: “Biz esnafımızın büyük bölümünün böyle bir şeye tevessül edeceğine ihtimal vermiyoruz. Böyle bir durum ne ahlaken nede vicdanen kabul edilebilir değildir. Kuraklık ve Ramazan ayı bahane edilerek fiyat artışına gidilmesini doğru bulmuyoruz. Esnaf ve Sanatkârlar Derneği olarak bu manada üyelerimizi uyardık. Başta belediyemiz olmak üzere ilgili tüm kurumlarımızı göreve davet ediyoruz. Ramazan ayının istismar edilmesine müsaade edilmemelidir. Örnek esnaflık ve ahilik kültürü taşıyan bir dernek olarak bu konudaki hassasiyetimizi kamuoyu ile paylaşıyor, halkımızdan gelebilecek muhtemel şikâyetleri ilgili mercilere aktaracağımızı beyan ediyoruz. Ramazan ayının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum