1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Reuters'a göre yeni parti yakında
Reuters'a göre yeni parti yakında

Reuters'a göre yeni parti yakında

Ankara'da AK Parti'li bir bakan ile üst düzey bir yönetici ile konuşan Reuters haber ajansı AK Parti içindeki bir çok kişinin partinin kapatılmasını beklediğini yazdı.

A+A-

Reuters, Ankara'dan Paul de Bendern imzalı haberini bir bakan ve üst düzey AK Parti yöneticisine dayandırdı.

Ajansa konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen AK Parti'li bakan, partinin kapatılmasını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte bir kaç isme daha 'siyasi yasak' getirilmesini beklediğini söyledi.

Bakana göre kabinedeki pek çok isim da 'bu görüşü' paylaşıyor.

Yine ismi açıklanmayan üst düzey bir başka AK Parti'li yöneticiye göre Anayasa, Mahkemesi, kararını en erken temmuz ayında verecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de görev süresinin dolmasının ardından yasak geleceğini söyleyen AK Parti'li yönetici parti genelindeki havanın da karamsar olduğunu belirtti.

Reuters'ın analiz haberinde, AKP'nin yol haritasına da yer veriliyor.

Parti kapatılır ve siyaset yasağı gelirse, Başbakan Erdoğan seçimlerde bağımsız aday olarak katılacak. Bu arada yeni bir parti kurulacak.

Reuters'a konuşan AK Parti'liler göre Erdoğan yasal gerekçelerle partinin başına gelemezse, parti içinde güçlü bir ikinci adam olmadığı için bu AK Parti için hiç de iyi olmayacak.

AK Parti hakkındaki dava

Anayasa Mahkemesi 31 Mart'ta AK Parti'nin kapatılması istemini içeren iddianamenin Abdullah Gül dışında kalan bölümünün kabulüne oybirliğiyle, Abdullah Gül yönünden de kabulüne oy çokluğuyla karar verdi.

AK Parti yetkilileri, parti hakkındaki kapatma davasında ön savunmayı 30 Nisan'da Anayasa Mahkemesi'ne sunmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız