1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİSİAD'dan Ovit resti
RİSİAD'dan Ovit resti

RİSİAD'dan Ovit resti

Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği, Ovit'e duble yol yapılacağı yönündeki israf teşkil edecek yatırımlarla kamuoyunun rahatsız edilmemesini istedi.

A+A-

Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD), ülke sermayesi için israf teşkil edecek Ovit duble yolu gibi yatırım girişimleriyle halkın meşgul edilmemesini istedi.
RİSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, son dönemlerde Türkiye'de gerçekleştirilen kalkınma hamlesinden memnun olunduğu, geleceğe daha umutlu ve güvenle bakıldığı belirtildi.
Rize'nin, ülkenin girişken ili olmasından dolayı coğrafi küçüklüğüne rağmen iki başbakan çıkararak kendini ispatladığının ifade edildiği açıklamada, özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, siyasetçilerde var olan ''başkasının başlattığını veya yaptığını ben yapmayayım, biz yenisini başlatalım'' anlayışında olmayıp ülke sermayesini boşa harcamadan bitirmiş olduğu büyük projelerden dolayı minnettar olunduğu kaydedildi.
Kültür sitesi, sahil yolu, devlet hastanesi gibi projelerden sonra sıranın yeni projelere geldiğinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Büyük beklentilerle kanunlaştırılan Teşvik Yasası'nın ilimize bekleneni vermediği ortadadır. Bu yasanın bölgesel ve sektörel teşviklerle yeniden düzenlenerek Rize'nin ihtiyaçları, mevcut özellikleri ve potansiyellerine göre çıkartılması gerekmektedir. Bunun yanında Rize'nin sosyo ekonomik hayatının geleceğini teşkil edeceğine inandığımız Rize Ovit tüneli ve demir yolu bunlardan sadece bazılarıdır. Bu projeler, hem ticari hayatımızı hem limanlarımızı hem de turizmimizi tetikleyerek geliştirecektir.''
Açıklamada, özellikle Ovit tünelinin tartışma götürmez bir gerçek olduğu bu dönemde, Rize'yi oyalama mantığı sezinlenilen, gereksiz, ülke sermayesi için israf teşkil edecek, sonuç itibariyle faydasız Ovit duble yolu gibi yatırım girişimleriyle halkın meşgul edilmemesinin talep edildiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum