1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rize, 82'de öne geçti 89'da golü yedi!
Rize, 82'de öne geçti 89'da golü yedi!

Rize, 82'de öne geçti 89'da golü yedi!

Bank Asya 1. Lig'in 19. haftasında Çaykur Rizespor evinde ağırladığı Adanaspor'la 1-1 berabere kaldı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Bank Asya 1. Lig'de Adanaspor'u evinde ağırlayan Çaykur Rizespor rakibi ile 1-1 berabere kaldı.
Maçın ilk yarısını Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Yıldız da izledi.

İlk yarı Adanaspor ikinci yarı ise Çaykur Rizespor'un üstünlüğü ile geçerken iki taraf da maç sonrası birer puana razı oldu.

Yeşil Mavililer, 6 haftadır süren galibiyet hasretini bu hafta da sonlandıramadı.

rizespor1.20120129162523.jpg

STAT: Yeni Rize Şehir
HAKEMLER: Mustafa İlker Coşkun xx, Muharrem Yılmaz xx, Serkan Olguncan xx
ÇAYKUR RİZESPOR: Ramazan xx, Aytek xx, Sezer xx, Mehmet Al xx (Cenk dk. 62 xx), Engin xx, Zeqiri xx, Jallow xx, Bikoko xx, Şahinali xx (Fahri dk. 73 x), Osman xx, Murat Hacıoğlu xx (Erkan dk 46 xxx)
YEDEKLER: Mehmet Ali Tunç, Çağrı, Murat Sözgelmez, Ramazan
TEKNİK DİREKTÖR: Hüseyin Kalpar
ADANASPOR: Tolgahan xx, Koray xx, Mbilla xx, Yaser xx, Okan xx (Burak dk. 56 xx), Merthan xx, Rahman xx (Talha dk. 86 ?), Barbaros xx, İlkem xx, İzzet xx, Fevzi xx (Cem dk. 57 x)
YEDEKLER: Zülküf, Bülent, Onur, Berk
TEKNİK DİREKTÖR: Levent Eriş
GOLLER: Erkan (dk. 82) (Çaykur Rizespor), İlkem (dk. 89) (Adanaspor)
SARI KARTLAR: Yaser, Fevzi, Barbaros, Mbilla (Adanaspor) Mehmet Al, Engin, Bikoko, Jallow, Zeqiri (Çaykur Rizespor)

rizespor2.20120129162542.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR
21. dakikada Mehmet Al'ın ceza sahası içerisine ortaladığı topu göğsü ile düzelten Bikoko sert bir şut ile kaleye gönderdi. Kaleci Tolgahan'ın son anda çıkarttığı topu defans uzaklaştırdı.
27. dakikada MBilla'nın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği uzun şuta kaleci Ramazan topu yumruğu ile çıkardı.
53. dakikada ceza sahası içerisinde topla buluşan Bikoko sert bir şutla topu kaleye gönderi. Top yan ağlarda kaldı.
81. dakikada Bikoko'nun ceza sahası içerisinden kaleye gönderdiği sert şutunda kaleci Tolgahan topu çevirdi.
82. dakika Erkan rakip ceza sahası içerisinde karambolden kazandığı topu ağlarla buluşturdu. 1-0
89. dakikada İlkem'in serbest vuruşunda barajdan döne topa aynı futbolcu tekrar kaleye gönderdi. Top filelerle buluştu 1-1

MAÇ SONRASI
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hüseyin Kaplar talihsiz haftalar yaşadıklarını belirterek, "Talihsiz haftalar yaşıyoruz. Çok zor bir gol attık. Aradan fazla bir zaman geçmemesine rağmen bir gol yedik. Yediğimiz gol futbol tarihinde enden görülebilecek gollerden bir tanesidir. Enteresan goller yiyen bir takım görüntüsü içerisindeyiz. Yapılacak bir şey yok. Oyuncularımı arzu ve isteklerinden dolayı kutluyorum. Kazanmak için her şeyi yaptılar. Ama bazen olmazsa olmuyor. Bugün de o günlerden bir tanesiydi" diye konuştu.

Çaykur Rizesporlu futbolcu Osman ise, "Altı haftadır süren galibiyet hasretimiz var. Onun verdiği stres ile maça çıktık. Son iki maçtır aldığımız farklı mağlubiyetlerde bizi strese sokmuştu. Bugün ise sahada inanılmaz mücadele ettik. Galibiyet için elimizden gelen tüm mücadeleyi ettik. Ama olmadı" derken, Engin ise "Sonuç olarak çok istememize rağmen kazanamadık. Ama mücadele açısından çok güzel bir maç oldu" ifadelerini kullandı.

Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş ise, zamanlamayı ve pas tercihlerini doğru yapamadıklarından yakındı. Eriş açıklamasında, "Son haftalarda iyi oynamamıza rağmen gol atamadığımız için puan baremimiz istediğimiz durumda değil. İkinci yarı Rizespor'un doğal olarak baskısı oluştu. İkinci devre Rizespor, birinci devreye kıyasla daha baskılı bir oyun ortaya koydu. pozisyonları vardı. Bunlarda hem Tolga hem de defansın zamanlamada iyi oluşu Rizespor'un gol atmasını engelledi. Gol yollarında zamanlamayı doğru kullanıp pas tercihlerini doğru yapsaydık daha önce golü bulabilirdik" dedi.

Adanasporlu futbolcu Cem ise maç sonrası yaptığı açıklamada, "İyi mücadele oldu. İlk yarı pozisyonlar bulduk. Ama değerlendiremedik. Tüm takım iyi mücadele ettik. Bütün arkadaşlarımı kutlamak istiyorum" derken Burak ise "Buraya galip gelmek için gelmiştik. Galip de ayrılabilirdik. Çok pozisyona girdik. Gole dönüştürebileceğimiz pozisyonlardı bunlar. Sonuçta bu futbol. Karşımızda da ligin güçlü ekiplerinden bir tanesi vardı" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum