1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize, 'Altın Bebek Dostu İl'
Rize, 'Altın Bebek Dostu İl'

Rize, 'Altın Bebek Dostu İl'

Sağlık alanında yapılan çalışmalar Rize'ye ''Altın Bebek Dostu İl'' unvanını almaya hak kazandırdı.

A+A-

Rize İl Sağlık Müdürü Hakan Diren, yaptıkları çalışmalarının başarılı bulunduğu ve istenilen kriterleri yerine getirdiklerinin tespit edildiğini, bunun sonucunda da Rize'nin ''Altın Bebek Dostu İl'' unvanını almaya hak kazandığını bildirdi.

Diren, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğiyle 1991 yılında ''anne sütünü teşvik ve bebek dostu hastaneler'' programının başlatıldığını belirtti.

Bu yıldan itibaren Rize'de çalışmaların başlatıldığı ve bir dizi etkinlik gerçekleştirildiğini dile getiren Diren, yapılan başarılı çalışmalar sonucunda 2005 yılında Rize'nin ''bebek dostu il'' unvanını almaya hak kazandığını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı Anne Sütü Komitesi tarafından 2006 yılı kasım ayından bu yana bebek dostu unvanı alan illerin altın, gümüş ve bronz olarak sınıflandırılmasına karar verildiğini, bu karar doğrultusunda Rize İl Sağlık Müdürlüğü olarak bebek dostu il çalışmalarına daha fazla önem ve hız kazandırarak ''altın bebek dostu il'' olabilmek için çalıştıklarını anlatan Diren, şöyle devam etti: ''Anne ve bebek sağlığı açısından son derece önemli olan anne sütünün teşviki ve bebek dostu il programı çerçevesinde ilimizde emniyet müdürlüğü, il milli eğitim müdürlüğü, belediye, sivil toplum kuruluşları ve özel şirketlerle işbirliği yapıldı. Çalışmalarımız sonucunda ilimizde anne ve bebek sağlığının kalitesi yükseltilmiş, anne ölümleri binde sıfır, bebek ölümleri de Avrupa kriterlerinin de altına indirilerek, binde 8.2 olarak gerçekleşmiştir.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız