1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize, bu konuda Trabzon'a gitmekten kurtuldu
Rize, bu konuda Trabzon'a gitmekten kurtuldu

Rize, bu konuda Trabzon'a gitmekten kurtuldu

Rize Devlet Hastanesi'ndeki bu ünite sayesinde Rize ve Artvinli hastalar, artık Trabzon'a gitmekten kurtuldu.

A+A-

Rize Kamu Hastaneler Birliğine bağlı olarak Rize Devlet Hastanesi’nde hizmet veren yeni doğan yoğun bakım ünitesi tam kapasite hizmet veriyor.

Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, yoğun bakım ünitelerinin verilen sağlık hizmetlerinin önemli ayağını oluşturduğunu vurgulayarak, “Son yıllarda özellikle yeni doğan yoğun bakım ihtiyacının artması ve bu anlamda ülke kaynaklarının henüz yerleşmemesi üzerine belli merkezlere odaklı olarak yoğun bakım hizmetleri verilmekteydi. Karadeniz Bölgesinde bölge merkezi olarak Trabzon, büyük bir kapasite ile karşı karşıya kalmaktaydı. Bu kapasiteyi iller bazına yayabilmek gerekiyordu. Bununla ilgili olarak ilimizde sadece 9 yataklı bir yerimiz mevcuttu. Ancak şu anda yeni mekânımız 17 yatak kapasite ile standartlara uygun olarak Rize Devlet Hastanesi bünyesinde bölge insanımıza hizmet vermektedir. Konumumuz nedeniyle zaman zaman Artvin’in de yoğun bakım ihtiyacını karşılamaktayız. Yeni doğan yoğun bakım ünitemiz ile artık il dışına bu anlamda hasta sevki yapmıyoruz. Ancak ünitemizin hemşire ve gerekli donanım eksikliklerinin tamamlanmasıyla hizmet kalitemizin daha da artacağını düşünmekteyiz” diye konuştu.

hast2.20131219093556.jpg

Misafir anne oteli oluşturuldu

Sünbül, bebeklerin annelerini de düşündüklerini ifade ederek, “Yoğun bakımda bebekleri olan annelerin sürekli eve gidip gelme veya koridorlarda, refakatçi koltuklarında vakitlerini geçirmektense bunlara kalabilecekleri, fiziksel ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir mekânı hemen yoğun bakım servisimizin yanında oluşturduk. Yaklaşık 5 annemizi aynı anda misafir edebiliyoruz. Misafirlik esnasında da yoğun bakımdaki bebekleriyle rahat bir şekilde ilgilenebiliyorlar” dedi.

hast1.20131219093610.jpg

Yeni doğan yoğun bakım uzmanı Uzm. Dr. Mustafa Berber ise, yeni doğan yoğun bakım ünitesinde 17 kuvözün ve 3 adet vantilatörün mevcut olduğunu söyleyerek, “Bu vantilatör cihazlarının zaman zaman doluyor. Özellikle sıkıntılı doğan ve solunumla ilgili problemi yoğun olan bebeklerde çok büyük önem arz etmektedir. Bunun dışında yeni doğan enfeksiyonları, yeni doğan sarılıkları, yeni doğanla ilgili tüm sağlık problemleri ünitemizde mevcut kuvözlerde verilmekte ve burada yoğun bakım şartlarında bu bebeklere itina ile bakılmaktadır” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum