1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Ak Parti MÜSİAD'i ziyaret etti
Rize Ak Parti MÜSİAD'i ziyaret etti

Rize Ak Parti MÜSİAD'i ziyaret etti

AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal ile yönetim kurulu üyeleri MÜSİAD Rize Şubesini ziyaret ederek yatırımları konuştular.

A+A-

 Yemekli toplantı şeklinde gerçekleşen ziyarette AK Partili yöneticilerle MÜSİAD yönetimi sohbet ederek, karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. Çay sektörünün sorunlarından organize sanayi bölgesine, ilimizdeki işsizlik sorununun çözümünden turizmin geliştirilmesine, Ovit Yolundan kentleşme sorunlarına, TOKİ’nin yapacağı otel projesine kadar çok çeşitli konuların görüşüldüğü toplantının samimi bir havada gerçekleştiği gözlendi.

İsmail DUYSAK-AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, MÜSİAD’ın örnek sivil toplum kuruluşu olarak ilde önemli bir boşluğu doldurduğunu ve başarılı çalışmalarıyla model teşkil ettiğini söyledi. Rize’nin sorunlarının çözümüne ilişkin olarak MÜSİAD’ın görüşlerinden her zaman istifade ettiklerini ifade eden Karal, “Hepimiz ilimizin sorunlarını çözme konusunda el birliği yaparak, ortak aklı hayata geçirmenin gayreti içerisindeyiz” dedi. MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mehmet Erdoğan, AK Parti yönetimini misafir etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında, “MÜSİAD olarak ilimizin sorunlarının çözümüne yönelik, yeni yaklaşımlar içerisinde raporlar hazırlayarak, projeler üretmekteyiz” dedi. İlin kalkınmasında önemli bir araç olan uluslararası kuruluşların yürüttüğü hibe programlarından ve çeşitli devlet desteklerinden yararlanabilmek için eğitim ve bilgilendirme çalışmaları da yaptıklarını söyleyen Erdoğan, “Özellikle önümüzdeki birkaç hafta içinde başlaması beklenen AB Bölgesel Kalkınma Programı’ndan azami ölçüde istifade edilebilmesi için bölgemizin şartlarına uygun projelerin geliştirilmesi gerekmektedir. Özellikle KOBİ’ler için önemli bir kaynak olabilecek bu programdan yararlanmak isteyen kuruluşlara proje hazırlama konusunda bilgi ve eğitim desteği de sağlamaktayız” dedi. Rize’ye ne zaman yeni bir yatırım yapılmak istense, refleks olarak bir direnç geliştirilmeye çalışıldığını, sadece eleştirmek ve karşı çıkmak adına bu şekilde yaklaşım gösteren çevrelerin Rize’ye en büyük kötülüğü yaptıklarını savunan MÜSİAD Rize Şube Başkaı Mehmet Erdoğan, “En son TOKİ’nin otel projesinde de görüldüğü gibi, bazı çevreler enine boyuna düşünmeden ağzına ilk gelen ifadelerle eleştirilerde bulunmaktadır. Bu şekildeki yaklaşımlar Rize’ye fayda sağlamıyor, toplum nezdinde yatırım düşmanlığı olarak algılanıyor. İlimizde mutlak surette kaliteli konaklama kapasitesinin artırılması ve turisti Rize’de kalarak daha fazla vakit geçirtecek aktivasyonların üretilmesi gerekmektedir. Bu konuda kim bir çalışma içerisine giriyorsa ona her türlü kolaylık sağlanmalıdır. Yatırımlara siyasi gözlükle bakma alışkanlığından kurtulmak gerekiyor. Neye ihtiyacımız olduğunu iyi bilmeli ve ona göre hareket etmeliyiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız