1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Anavatan'da toplu istifa
Rize Anavatan'da toplu istifa

Rize Anavatan'da toplu istifa

Erkan Mumcu'nu ifadeleri ve Mesut Yılmaz'ın DP değil de bağımsız adaylığını açıklamasıyla Rize Anavatan teşkilatı toplu olarak istifalarını verdiler.

A+A-

Mustafa BAYRAK - Anavatan Partisi Rize il, ilçe ve belde teşkilatları istifa ettiklerini açıkladı.
Anavatan Partisi Rize teşkilatlarında alınan toplu istifa kararı İl Başkanı Mustafa Mataracı tarafından Anavatan Partisi İl Başkanlığı binasında yapılan basın açıklaması ile duyuruldu.


  

 Mataracı, yaptığı açıklamasında üzülerek de olsa istifa ettiklerini açıklayarak, "Erkan Mumcu hazretleri bölücü başı Abdullah Öcalan ile birlikte Sayın Ahmet Mesut Yılmaz'ın ismini aynı cümlede kullanma gafleti içerisine düşmüştür. Kendisi aldığı tepkiler üzerine özür dilemiştir. Kabahat yaptıktan sonra özür dilemek bir lidere yakışır tavır değildir. Kendisine adam gibi ayakta durabilecek bir ortamda bulunmasını tavsiye ediyorum. Gerek Rize'de gerek Karadeniz'de bütün insanların bu kadar hassasiyetle üzerinde durduğu ve sevgi oluşturduğu bir insan üzerinde böyle yakışıksız ve mesnetsiz bir açıklama yaptığı için kendisini şiddetle kınıyoruz. Bu şahıs Anavatan Partisini bırakıp başka bir partiye gitti zamanda biz buradaydık. Kendisi geçen gün onurlu davranıştan bahsediyordu. Türkiye'de onurdan bahsedecek en son kişi olduğuna inanıyorum. Kendisini aklıselime davet edeceğim ama aklıselim olmadığı yaptığı açıklamalarla ortadadır" dedi.

"Türkiye'de ender yetişen liderlerden olan Ahmet Mesut Yılmaz'ın bundan sonra her cenahta, her yerde yanında ve arkasında olacağımızı buradan dost düşman herkese bildiriyoruz" diyen Mataracı, "Biz bugün çok üzülüyor olsak da Anavatan Partililer'e hiçbir kırgınlığımız olmadan, bu yapılan yanlış açıklama ve Rizeliler'e karşı görülen kötü muameleden ötürü görevlerimizden ve Anavatan Partisi'nden bugün itibariyle istifa ediyoruz" şeklinde konuştu.
Partililer kararı ayakta alkışlayarak karşılarken, partililer hep bir ağızdan, "Mesut Yılmaz nerede biz oradayız" şeklinde slogan attılar. Bazı partililer Erkan Mumcu'nun resimlerini yırtıp, yaktılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum