1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Artvin Havalimanı'nda uçaklar artık pas geçmeyecek
Rize Artvin Havalimanı'nda uçaklar artık pas geçmeyecek

Rize Artvin Havalimanı'nda uçaklar artık pas geçmeyecek

Rize-Artvin Havalimanında CAT-2 ışıklandırma sistemine geçiliyor

A+A-

RİZE (İHA) - Rize-Artvin Havalimanı görüş mesafesinin düşük olduğu zamanlarda uçakların piste inişini kolaylaştıracak CAT-2 ışıklandırma standartlarına geçiliyor.

haval3-019.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycanlı mevkidaşı İlham Aliyev'in katılımıyla 14 Mayıs 2022 tarihinde hizmete açılan Rize-Artvin Havalimanı, CAT-2 standartlarına yükseltiliyor.

CAT-2 ışıklandırma sistemi ihale edildi
Uçakların havalimanına inebilmesi için 800 metre mesafe gerekirken, Rize-Artvin havalimanında CAT-2 sistemi sayesinde mesafe 300 metreye kadar düşürülecek.

CAT-2 sistemiyle beraber havalimanına görüş mesafesinin düşük olduğu zamanlarda uçakların pisti pas geçme oranını yüzde 80 azaltmış olacak. Havalimanı uçuş iptallerinin azalmasına bu sayede katkı sağlayacak.

haval2-017.jpg

TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Rize-Artvin Havalimanı için müjdeyi duyuran AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, havalimanının teknik donanımlarının takip edildiğinin altını çizerek, "Daha konforlu hizmet için ikinci aletli iniş sistemi ve CAT-2 ışıklandırma sistemi ihale edilmiş, şubat ayında montaj çalışmalarına başlanacaktır” ifadelerini kullandı.

haval1-020.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum