1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rize atletizminde bir ilk
Rize atletizminde bir ilk

Rize atletizminde bir ilk

1. Karadeniz Oyunlarında Türkiye’yi Atletizm dalında Uzun atlamada Rizeli genç sporcu Tuğba Uzun temsil edecek

A+A-

Rize Atletizmde bir ilki gerçekleştirerek, ilk defa Milli sporcu çıkardı.
2–8 Temmuz 2007 tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak olan l. Karadeniz Oyunlarında Türkiye’yi Atletizm dalında Uzun atlamada Rizeli genç sporcu Tuğba Uzun temsil edecek. 10 Haziran’dan beri Ankara’da Atletizm Milli Takım kampında bulunan sporcumuz Trabzon’da kampa devam edecek.
Tuğba’nın son üç yıl içindeki Türkiye Şampiyonalarında 34 defa kürsüye çıktığını, bunların üç tanesinin de uluslararası müsabaka olduğunu belirten antrenörü Orhan Yüzer, yıllardır sürdürdükleri çalışmaların meyvelerini şimdi almaya başladıklarını söyledi.
Antrenör Yüzer, Karadeniz Oyunlarında hedeflerinin aslında iki sporcu ile katılmak olduğunu ancak, bin 500 ve 3 bin metre koşan Rizeli genç atletin sakatlığından dolayı müsabakalara katılamadığı ve bu nedenle kadroya giremediğini ifade ederek; hedeflerinin Temmuz ayında Eskişehir’de yapılacak olan Yıldızlar Balkan Şampiyonasına katılmak olduğunu belirtti. Yüzer, ayrıca hedeflerinin Karadeniz Oyunlarından madalyayla Rize’ye dönmek olduğunu sözlerine ekledi.
13 Haziran 2007 tarihlerinde Ankara’da yapılan Yıldızlar Ferdi Türkiye Şampiyonasında yarışan sporculardan Bahar Öztürk’ün 3 bin metrede Türkiye 2’ncisi, üç adım atlamada Tuğba Uzun’un Türkiye 3’üncüsü, Heptatlonda yarışan Sibel Aksu’nun Türkiye 4’üncüsü ve disk atmada yarışan Betül Navdar’ın ise Türkiye 6’ncısı, Bahar Öztürk’ün 19 Haziran 2007 tarihinde yine Ankara’da yapılan Gençler Eleme Müsabakasında ise 3 bin metrede Türkiye 1’incisi, bin 500 metrede de Türkiye 2’ncisi oldular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız