1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize bayraklarla donatıldı İZLE
Rize bayraklarla donatıldı İZLE

Rize bayraklarla donatıldı İZLE

2 Mart Rize’nin Kurtuluşu etkinlikleri nedeniyle kentin tamamında bütün işyerlerine bayrak asılması için başlatılan çaba sonuç verdi.

A+A-

2 Mart Rize’nin Kurtuluşu etkinlikleri kapsamında Rize Belediyesi şehri bayraklarla süsledi.
Kurtuluşun 89. yılı münasebetiyle hazırlanan program içinde yer alan projede önce bayrak direkleri iş yerlerinin dışına monte edildi. Sonrasında ise Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı eşliğinde Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve vatandaşın katılımıyla 2 bin adet bayrak caddelere asıldı. Rize Belediyesi tarafından ücretsiz olarak asılan bayraklar caddeleri bayram yerine çevirdi. 7’den 70’e herkes asılan bayraklara kendi emekleriyle katkıda bulundu.


 
Uygulamayla ilgili bir açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; “Bayram günleri esnaflarımızın bayraklarını astığını biliyoruz. Bunun daha disiplinli ve anlamlı olması bakımından böyle bir uygulama yaptık. Hem 2 Mart Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyoruz hem de diğer bayramlarda asılması için kutsalımızı vatandaşımıza emanet ediyoruz. Bu uygulamayı yaparken vatandaşlarımızın ilgisi bizleri çok duygulandırdı. Burada diğer bir amacımız ise monte ettiğimiz bu direklere esnafımızın maç günlerinde Çaykur Rizespor bayrağını asarak şehrimizin takımını desteklemeleridir. Ayrıca buradan hemşerilerime bir müjde de vermek istiyorum, yeni yapılan itfaiye ve balık toptancı yerlerinin yanına ilimiz merkezinin hemen hemen her yerinden görünebilecek 70 metre boyunda bir bayrak direği dikiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız