1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Belediyesi ağaçları taşıyor
Rize Belediyesi ağaçları taşıyor

Rize Belediyesi ağaçları taşıyor

Rize Belediyesi'nce İstanbul'dan bir süreliğine getirilen ağaç taşıma aracı ile belediyenin yanısıra isteyen vatandaşların ağaçları da taşınacak.

A+A-

Rize Belediyesi inşaat yapılacak alanlarda bulunan mandalina, portakal, çam gibi değerli ağaçları sökerek şehrin sahil kısmına taşıyor.

İnşaat yapılacak alanlarda bünyesinde kurduğu ekiple değerli ağaçları tespit eden Rize Belediyesi bunları farklı yerlerde değerlendiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Rize’ye getirtilen ağaç sökme makinesi ile ağaçlar sökülüp, refüj ve yeşil alanlara dikilerek kültürel bitki dokusu sağlanıyor.

Rize Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün koordine ettiği çalışma ile üç günde 7 adet Doğu Ladini, 35 Adet yerli portakal ve mandalina ağacı sökülerek merkez dolgu alanı ile Fener mahallesi viyadük çevresine dikildi.
27032
Yapılan çalışma için geç kaldıklarını belirten Başkan Bakırcı “Rize’de yetişen, il dışından da çok talep gören mandalina ve portakal gibi narenciye ağaçlarımızı heba etmek istemiyoruz. Bunun yanında değerli ağaçlarımızı da tespit ediyoruz. Ağaçları başka yere taşımak için ihtiyacımız olan aracı İstanbul Büyük şehir Belediyesinden aldırdık. Bitkiye zarar vermeden sökümü gerçekleştiriliyor ve başka bir yere nakil edilerek dikimi gerçekleştiriliyor. Böylece Rize’nin restorasyonuna olduğu gibi bitki kültürüne de katkı sağlamış oluyoruz” dedi.
27033
Aracın bir süre daha Rize’de kalacağını hatırlatan Bakırcı; arazilerindeki ağaçların nakillerini isteyen vatandaşlara da ücretsiz hizmet verebileceklerini belirterek, aracı gönderen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Park ve Bahçeler Müdürü İhsan Şimşek’e teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum