1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Belediyesi ekipleri deprem bölgesine doğru yola çıktı
Rize Belediyesi ekipleri deprem bölgesine doğru yola çıktı

Rize Belediyesi ekipleri deprem bölgesine doğru yola çıktı

Rize Belediyesine ait çok sayıda iş makinesi ve personel deprem bölgesine yardım için yola çıktı

A+A-

Rize Belediyesi merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem bölgesine 5 ekskavatör, 6 damperli kamyon, 2 adet çekicili ve vinçli 4x4 kamyonet, 1 otobüs, 5 taşıyıcı kamyon, 1 adet çok amaçlı itfaiye kurtarma aracı, 1 adet temizlik kamyonuyla birlikte; mühendis, itfaiyeci, operatör, bakım, onarım ve teknik personelden oluşan 41 kişilik ekibini yola çıkardı.

depr1-001.jpg

AFAD Başkanlığı’yla koordinasyon içerisinde olan Rize Belediyesi ekipleri Kahramanmaraş’ta görev yapacak.

depr2-001.jpg

“Yaraları birlikte saracağız” ifadesiyle Belediyeden yapılan açıklamada, “Rize Belediyesi Sahil Açık Otopark Alanı’nda kurulan çadırda deprem bölgelerine ulaştırılacak malzemeler toplanıyor. Rize Valiliği, Afad ve Rize Belediyesi koordinesinde afet bölgelerine yardımlar ulaştırılacak. Afet bölgelerinde ilk olarak ihtiyaç duyulan battaniye, çocuk bezi, çocuk maması, hijyen seti, sıhhi malzeme, yorgan, çadır, tüplü ısıtıcı, uyku tulumu, yastık, ısıtıcı, çizme – bot, günlük kıyafet, çorap, iç çamaşırı, bere, mont, yağmurluk gibi ihtiyaç malzemeleri; sahil otoparkında oluşturulan deprem yardım toplama çadırımızda toplanıp AFAD koordinasyonunda ihtiyaç bölgelerine sevk edilecek” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum