
Rize Belediyesi memnun etti
Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi'nin üçüncü çeyrek araştırma sonuçlarına göre Kayseri ve Eskişehir ile birlikte Rize Belediyesi ilk 3'de yer aldı.
Belediyelerin seçim mesaisi
memnuniyet artışı getirdi
Türkiye Kalite Derneği'nin (KALDER) hazırladığı Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi'nin (TMME) üçüncü çeyrek araştırma sonuçlarında yerel yönetimlerin toplam memnuniyet endeks değerinin geçtiğimiz yıla göre 5.9 puanlık artışla 57.2 puandan 62.9'a yükseldiği görüldü. KALDER Başkanı Çetin Nuhoğlu, sonuçlar için "Bu artışın arkasında seçim döneminde yerel yönetimlerin yaptığı çalışmaların vatandaşlarca olumlu değerlendirmesi de vardır. Sonuçlar “Keşke her yıl seçim olsa dedirtiyor” yorumu yaptı.
21 İL VE 35 İLÇE
TMME'nin geçen yılın aynı dönemine göre 14 il ve 19 ilçede, bu yıl 21 il ve 35 ilçeyi kapsayacak biçimde hazırlandığını söyleyen Nuhoğlu, "Seçim yaklaştıkça vatandaşa sunulan hizmetler çeşitleniyor ve kalitesi iyileşiyor. "Sonuçlar, yerel seçimler nedeniyle belediyelerin yapacağı çalışmalarla memnuniyetin artacağını işaret ediyor" diye konuştu. TMME'ye göre il bazında en fazla müşteri memnuniyeti duyulan Kayseri oldu. İkinci Eskişehir olurken, üçüncü Rize BELEDİYESİ olarak belirlendi. İzmir ise sonuncu oldu. Samsun, endekste puanı gerileyen tek il oldu. Bu durum, Samsun'da yaşanan sel felaketinin etkilerine bağlandı. İlçeler arasında İstanbul- Fatih birinci oldu. Ankara Çankaya 41'den 49'a 8 puanlık artışla ilçeler arasında en yüksek artışı göstermesine rağmen sonuncu oldu.
HABERE YORUM KAT