1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Belediyesinden karla etkin mücadele
Rize Belediyesinden karla etkin mücadele

Rize Belediyesinden karla etkin mücadele

Rize Belediyesi, meteoroloji uyarılarını dikkate alarak günler önce yoğun kar ile ilgili aldığı tedbirler çerçevesinde karla etkin bir mücadele yapıyor

A+A-

Rize’de beklenenin üzerinde yağan yoğun kar yağışının ardından gerçekleştirilen karla mücadele çalışmalarıyla şehir merkezi kardan temizleniyor.

rizekar8.jpg

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, şehirde yaşanan yoğun kar yağışı sürecinde Rize Belediyesi’nin yapmış olduğu karla mücadele çalışmalarını değerlendirdi. Başkan Metin, çalışmalarda yaklaşık 45 iş makinesi, 75 operatör ve 90 tane yaya yollarında çalışan personelin yer aldığını ifade etti.

rahmimetin5.jpg

Başkan Metin açıklamasında; “Rize’de bir haftadır beklediğimiz yoğun kar yağışı Cumartesi sabahı itibariyle ilimizde etkisini göstermeye başladı. Hatta beklenilenin üzerinde gerçekleşen kar yağışıyla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda biz de Rize Belediyesi olarak hazırlıklarımızı günler öncesinden yaptık. Yağışların etkili olduğu ilk saatlerden itibaren ekiplerimizle sahaya inerek karla mücadele çalışmalarına başladık. Merkezde bizim 46 Mahallemiz ve 500 km’ye yakın yol ağımız var. Rize Belediyesi olarak her birimimiz kendi alanında mücadele ederek elimizden geldiğince hızlı bir şekilde yağan karı ortadan kaldırmanın gayretinde olduk. Ana yollarımızı açık tutarak vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını görebilmelerini sağladık. Çalışmalarda yaklaşık 45 iş makinemiz, 75 operatörümüz ve 90 tane de yaya yollarımızda çalışan personelimiz yer aldı. Ayrı ayrı noktalarda oluşturduğumuz ekiplerimiz birim müdürlerimiz ve başkan yardımcılarımızla koordineli bir şekilde bu süreci yürüttü ve yürütmeye devam ediyor. Araç ve yaya yollarımız açık hale getirilirken, bir yandan da ortada kalan kar kütlelerimizin temizliğini yapıyoruz. Hastane ve öğrenci yurtlarımızın olduğu bölgelerde 24 saat çalışmalar devam etti. Okullarımız Pazartesi ve Salı günü olmak üzere 2 gün tatil edil. Bu gece itibariyle şehrimizde  -6 derece soğuk hava beklenmektedir. Bu nedenle oluşabilecek buzlanmalara karşı vatandaşlarımızdan dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Acil olmadığı sürece araçlarımızla dışarıya çıkmayalım. Toplu taşıma araçlarımızı kullanmaya dikkat edelim. Bizler de gece buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarımızı yapacağız. Bu süreçte öncelikle vatandaşlarımıza göstermiş oldukları sabırdan dolayı ve personelime gayretli çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

rizekar7.jpg

rizekar6.jpg

rizekar4.jpg

rizekar3-001.jpg

rizekar2-001.jpg

rizekar1-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum