1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Belediyesi'nden kayıt anonsu!
Rize Belediyesi'nden kayıt anonsu!

Rize Belediyesi'nden kayıt anonsu!

Rize Belediyesi araçlarla anons yaparak, şehirde oturup köylerinde kayıt olanların su paralarına yüzde 20 oranında zam yapılacağını duyuruyor.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT - Rize Belediyesi araçlarla sokak sokak gezerek, şehir merkezinde oturup ilçelerinde ve köylerinde kayıt olanların su paralarına yüzde 20 oranında zam yapılacağını duyuruyor.
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çalışmalarının Rize şehir merkezinde başlaması, Rize Belediyesi ile diğer belediyelerin ve köy muhtarlıklarının arasını açtı. Rize şehir merkezinde ikamet edip farklı ilçe ve köylerde kaydolan kişiler, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı kızdırdı. Bakırcı, geçtiğimiz günlerde, Rize Belediyesi hudutlarında ikamet edip farklı adreslerde kayıt yaptıranların su ücretlerine yüzde 20 oranında zam yapılacağını açıklamıştı. Rize Belediyesi'ne ait araçlar sokak sokak gezerek Bakırcı'nın aldığı bu kararı halka duyurup ikazda bulunuyor. Ayrıca farklı adreslerde kayıt yaptıranların Rize Belediyesi ile olan işlemlerinde birçok haktan mahrum bırakılacakları bildirildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Belediyesi hudutları içerisindeki gerçek nüfusun 140 bin olduğunu belirterek, "Tabelada bu rakam 72 bin. Nüfus sayım dönemlerinde köy ve mahalle muhtar adayları oy alabilme uğruna hudutlarımızda ikamet eden hemşerilerimizin farklı ilçe ve adreslerde kayıt yaptırmalarını sağladı. Bu da il merkezinin nüfusunun olduğundan düşük görünmesine neden oldu. Bizim yaptırdığımız hesaplamalara göre Rize Belediyesi hudutları içerisinde hizmet verdiğimiz nüfus oranı 140 bin. Ama resmi olarak 72 bin görünüyor. Bu da bizim İller Bankası'ndan aldığımız maddi yardımın düşük olmasına neden oluyor. Biz aynı hatanın yeniden yaşanmasını engellemek için tüm vatandaşlarımızdan ikamet ettikleri adreslerde kaydolmalarını istiyoruz. Bizden hizmet alıp farklı adreslerde kaydolan hemşerilerimizin su ücretlerine yüzde 20 zam yapacağız. Suyu diğer hemşerilerimizden yüzde 20 oranında daha pahalı alacaklar" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum