1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Belediyesi'nden şehre makyaj
Rize Belediyesi'nden şehre makyaj

Rize Belediyesi'nden şehre makyaj

Rize Belediyesi Şehrin görünümünü bozan çirkin yapıları yıkarak yerine eski Rize evi görünümünde yeni yapılar inşa ediyor.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT - Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı göreve geldiği günden itibaren başlattığı çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Bakırcı, şehir içerisinde ki terk edilmiş, atıl durumdaki çevre görünümünü bozan binaları bir bir yıktırıyor. Yıkılan çirkin görünümlü biraların yerine ise tarihi Rize mimarisi özelliklerini taşıyan güzel görünümlü yapılar inşa ediliyor. Bu yöndeki çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, "Maalesef ilimizin görünümünü bozan bir çok atıl durumda bina var. Bunlardan bazılarını hemşerilerimizi ikna edip yıktık. Bazılarını kamulaştırarak yıktık. Yıktığımız çirkin görünümlü binaların yerine Rize tarihini yansıtan ve yok olmaya yüz tutmuş Rize mimarisinin özelliklerini taşıyan binalar yapıyoruz. Bu şekilde yok olmaya yüz tutan kültürümüzü de canlandırmış oluyoruz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum