
Rize Belediyesinden Türkçe atağı
İkizdere Belediyesi'nin dükkanlara Türkçe isim kullanılması yönünde başlattığı çalışmanın ardından Rize Belediyesi de atağa kalktı.
İkizdere belediyesi'nin ardından Rize Belediyesi de Türk Dilinin Yozlaşması adlı proje kapsamında ilk adımı attı.
Hasan Sağır Lisesi Edebiyat Öğretmeni Samet Sakal ve öğrencilerinin yapmış oldukları çalışma Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'dan tam not aldı.
Başkan Bakırcı; Belediye Meclis kararı ile Türkçe'nin korunmasına destek verdi.
Rize Belediyesi'nden alınan desteğin ardından Hasan Sağır Lisesi ekibi, işyerlerinde bulunan yabancı tabelaları Türkçeleştirme yolunda çalışmalara başladı.
Konuyla ilgili Edebiyat Öğretmeni Samet Sakal; Okul olarak Türkçeyi koruma yönünde bir kampanya başlattık. Konu ile ilgili Başkanımızdan destek aldık. Başkanımızın desteğiyle de işyerlerini dolaştık. Kampanyamıza ilk olarak Otel Tiflis işletmesi katıldı. Otel Tiflis adını değişerek Otel Aydoğan yaptı. Amacımız bunu tüm Türkiye'ye yaymak. Bu Türkçeleştirdiğimiz ilk işyeri. Umuyorum ki diğer işyerleri de desteğini esirgemeyecektir. Bu çalışmada bize destek veren Rize Belediye Başkanımız Sayın Halil Bakırcı ve iş yeri sahibimize teşekkürlerimi sunuyorum dedi.
İşyeri sahibi Ramazan Aydoğan, Hasan Sağır Lisesi'nin projesine paralel Rize Belediyesi'nin de konu ile ilgili almış olduğu meclis kararını basından takip ettik. Kendilerine dolayısıyla dilimize destek vermek amacıyla otelimizin adını coğrafyasına uygun bir şekilde Türkçeleştirdik. Türkçemize ulus olarak sahip çıkmalıyız. dedi.
Hasan Sağır Lisesi Öğrencileri ise Bizler; vatanımızda dilimizin yozlaştığını fark ettik ve konuyu öğretmenimize açıkladık. Öğretmenlerimizin desteği ile girişimlerde bulunduk. Bu yolda kararlıyız ve elimizden geleni yapacağız. Halkımızın desteğini bekliyoruz. Gelin bu sorunu hep beraber çözelim dediler.


HABERE YORUM KAT