1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. RİZE BERABERE KALDI
RİZE BERABERE KALDI

RİZE BERABERE KALDI

Süper Lig'in 18. haftasında oynanan Kasımpaşa-Çaykur Rizespor karşılaşmasının ilk yarısı, 2-2 eşitlikle tamamlandı.

A+A-

İSTANBUL (AA) - Maça hızlı başlayan Kasımpaşa, 17. dakikada penaltı kazandı. Ancak beyaz noktanın başına geçen Aytaç Kara, kaleci Gökhan Akkan'ı geçemeyince skorda denge bozulmadı. 30. dakikada sahneye çıkan Hajradinovic, müthiş bir vuruşla Kasımpaşa'yı 1-0 öne geçirdi. Pes etmeyen Çaykur Rizespor'da ilk yarının son anlarında sahneye çıkan Adolfo Gaich, takımını soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle götürdü. 

İkinci yarıya da hızlı başlayan Kasımpaşa, bir çok pozisyonda kaleci Gökhan Akkan'ı geçmeyi başaramasa da, 60. dakikada Hajradinovic'in pasını asiste çeviren Nuno De Costa, ev sahibi 2-1 öne geçirdi. 73. dakikada gelişlen hızlı atakta arka direkte topla buluşan Gaich, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti. Öte yandan Arjantinli golcü, üst üste 5, toplamda da 6. golünü kaydetti.

Bu sonuçla Kasımpaşa 23 puana yükselirken, Çaykur Rizespor puanını 26'ya çıkardı.

rz4-089.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

7. dakikada Çaykur Rizespor gole yaklaştı. Sol kanattan Hojer'in ceza sahasına doğru ortasında altıpas içerisinde Varesanovic'in kafa vuruşunda, top üstten auta gitti.
13. dakikada Yasin Özcan'ın pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Hajradinovic'in şutunda top Rizespor savunmasında Emirhan Topçu'dan sekerek oyun alanına döndü. Kasımpaşalı oyuncuların penaltı beklediği pozisyonda hakem Turgut Doman VAR'dan gelen uyarıyla oyunu durdurdu.
16. dakikada mücadelenin hakemi Turgut Doman VAR'ın uyarısıyla pozisyonu izleyip Rizespor savunmasında Emirhan Topçu'nun topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi.
17. dakikada penaltıda topun başına gelen Aytaç Kara'nın sağ köşeye doğru yerden vuruşunda kaleci Gökhan Akkan topu kurtardı. Oyun alanına dönen meşin yuvarlağa tekrar müdahale etmek isteyen Aytaç Kara, yerden kayarak müdahalesinde kaleci Gökhan Akkan'a faul yaptı.
30. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Orta alandan Omeruo'nun uzun pasında Da Costa'nın kafa pasıyla topla buluşan Hajradinovic ceza yayının hemen gerisinden sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0
45+2. dakikada Çaykur Rizespor maça dengeyi getirdi. Zeqiri'nin ceza sahasına doğru ortasında Sinan Osmanoğlu'nun pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Gaich topu ağlarla buluşturdu: 1-1
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

rz3-116.jpg

İKİNCİ YARI

60. dakikada Kasımpaşa tekrar öne geçti. Rizespor savunmasında Mithat Pala'nın hatalı pasında araya giren Fall ceza yayı gerisindeki Hajradinovic'e pasını aktardı. Bu oyuncunun pasıyla ceza sahası sol çaprazında kaleci ile karşı karşıya kalan Da Costa, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-1
73. dakikada maça yeniden denge geldi. Olawoyin'in uzun pasında topla buluşan Zeqiri ceza sahasına kadar topu sürerek pasını Gaich'e aktardı. Arka direkte topla buluşan Gaich çapraz pozisyonda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-2
90. dakikada sağdan Gustavo'nun ceza sahasına doğru uzak direğe ortasında Minchev'in yaptığı kafa vuruşunda, top az farkla auta çıktı.
90+3. dakikada sağ kanattan Winck'in ortasında penaltı noktası üzerinde kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topa yükselen Aytaç Kara'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.
Karşılaşma 2-2 eşitlikle sonuçlandı.

rz2-120.jpg

Stat: Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Turgut Doman, Volkan Ahmet Narinç, Ali Tuna
Kasımpaşa: Gianniotis, Winck, Omeruo, Sadık Çiftpınar (Dk. 41 Ngoy), Yasin Özcan, Gökhan Gül, Aytaç Kara, Hajradinovic, Fall, Ben Ouanes, Da Costa (Dk. 86 Gomis)
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Muhammet Taha Şahin, Alikulov (Dk. 37 Sinan Osmanoğlu (Dk. 63 Anıl Yaşar)), Emirhan Topçu, Hojer, Shelvey, Olawoyin, Varesanovic (Dk. 81 Minchev), Benhur Keser (Dk. 46 Mithat Pala), Zeqiri (Dk. 81 Gustavo), Gaich
Goller: Dk. 30 Hajradinovic, Dk. 60 Da Costa (Kasımpaşa), Dk. 45+2 ve 73 Gaich (Çaykur Rizespor)
Sarı kart: 45+7 Hojer (Çaykur Rizespor)

rz1-136.jpg

Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçının ardından

- Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut: "Dengeli ancak Kasımpaşa'nın daha öne çıktığı bir maç oldu"

palut-002.jpg

Çaykur Rizespor'un teknik direktörü İlhan Palut, karşılaşmadan takım savunması anlamında önemli dersler çıkaracaklarını söyledi.

İlhan Palut, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, zor bir maça çıktıklarını vurgulayarak, "İyi sayılabilecek bir seri sonrası buraya geldik. Ara dönem öncesi bu seriyi iyi bitirmek istiyorduk, ancak zor bir maçın bizi bekleyeceğini de biliyorduk. Kasımpaşa iç sahada kötü sonuçlar alırken bile ofansif anlamda çok etkili bir takım. Pozisyon üretmekte zorlanmıyorlar. Çok iyi bir hücum takımıyla oynayacağımızı biliyorduk." ifadelerini kullandı.

Maçta hücum anlamında iyi olduklarını ancak defansif anlamda zaafiyet gösterdiklerini belirten Palut, "Hücum açısından iyiydik, pozisyon da ürettik, ancak böyle bir takıma karşı çok daha iyi defans yapmamız ve karşılık vermemiz lazımdı. Defansta zaafiyetler gösterdik." şeklinde konuştu

Takım savunması anlamında ders alacakları bir karşılaşma oynadıklarını dile getiren Palut "Özetle dengeli ancak Kasımpaşa'nın daha öne çıktığı bir karşılaşma oldu. İki defa geriye düşmemizi göze alırsak bence burada 2 puan bırakmaktansa 1 puan kazandık. Rakibimizi tebrik ediyorum. Buradan takım savunması anlamında almamız gereken çok önemli dersler alarak evimize dönüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız