1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE BİR ANDA BUZ KESTİ!
RİZE BİR ANDA BUZ KESTİ!

RİZE BİR ANDA BUZ KESTİ!

Dün gece Türkiye’nin en düşük sıcaklık değerleri Rize’de ölçüldü. Rize yaylaları dün gece eksi 9,8 dereceyi gördü

A+A-

Doğu Karadeniz Bölgesi dün belki de tarihinin en soğuk Mayıs aylarından birini yaşarken, Türkiye’nin en düşük sıcaklık değerleri Rize’nin yaylalarında ölçüldü.

ayderkar13-001.jpg

Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmesi ile bölgedeki bir çok yaylada dün gündüz ve gece saatlerinde kar yağışı yaşandı. Giresun’dan Artvin’e kadar bir çok yüksek yayla ve dağ zirvesine kar yağarken, Rize yaylaları dün gece eksi 9,8 derece ile Türkiye’nin en soğuk noktaları oldu.

olcum.jpg

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Palovit Yaylası’nda ve İkizdere ilçesi Ovit Yaylası’nda eksi 9,8 sıcaklık değerleri tespit edilirken, bu iki noktayı yine Doğu Karadeniz Bölgesi’nden eksi 9,4 ile Gümüşhane-Karayayla izledi.

kar12-001.jpg

KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER

Rize'nin yüksek kesimlerindeki yaylalarda, mayısta yağan karın ardından güzel görüntüler oluştu.

karcicek11.jpg

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi ile Artvin sınırları arasında bulunan ve doğal güzellikleriyle ünlü Kaçkar Dağları Milli Parkı'nda yer alan yaylalara, hava sıcaklıklarının düşmesiyle kar yağdı.

karcoban9.jpg

kar10-001.jpg

selale-005.jpg

huser6-002.jpg

huser5-002.jpg

huser4-003.jpg

huser3-003.jpg

kar2-038.jpg

ayderkar1-005.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız