1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize çayında aroma dönemi!
Rize çayında aroma dönemi!

Rize çayında aroma dönemi!

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Limonlu, naneli, kekikli, sade ve elmalı yeşil çay olmak üzere 5 çeşit yeşil çay üretimi gerçekleştireceklerini söyledi.

A+A-

Mustafa BAYRAK - ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, öncelikle yeşil çayda aromalı döneme geçeceklerini belirterek, "Yeşil çayda bu yıl içinde birçok aroma çeşitleri kullanacağız, ardından siyah çayda aromaya geçeceğiz" dedi.
Yüce, 2007 yılı yaş çay kampanyasının hazırlıklarını başlattıklarını ifade ederek, kampanya döneminde bazı fabrika bölgelerinde organik çay işleyeceklerini de söyledi. Bölge genelindeki 46 yaş çay fabrikasında bakım ve onarım çalışmalarının başlatıldığını hatırlatan Yüce, "Mayıs ayına kadar tüm fabrikalarımızda onarım çalışmalarını tamamlayacağız. Bu yıl hedefimiz 600 bin ton dolayında yaş çay yaprağı almak. Geçtiğimiz yıl 627 bin ton yaş çay yaprağı aldık. Bu yıl 115 bin ton kuru çay üretip iç piyasaya sürmek istiyoruz. Pazarlamada eğitim çalışmalarımızı tamamladık" diye konuştu.
Ödemeler konusunda 2006 yılında aksama olmadığını belirten Yüce, "Tüm ödemelerimizi zamanında yaptık. 2007 yılında da ödemelerimiz aynı takvim çerçevesinde devam edecek. Alın terini kurutmayacağız. Budama ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Kasım ve aralık ayında devam etti. Şubat ve mart budamaları ise sürüyor. Budama tazminatlarının ödenmesi için tüm evrakları hazırladık ve bakanlığa gönderdik. 88 milyon YTL civarında bir rakam tutuyor ve kısa sürede ödenecek" şeklinde konuştu.
Ekrem Yüce, organik çay konusunda Hemşin bölgesinde kurulacak olan fabrikanın etüt ve zemin çalışmalarının yapıldığını ve fabrikanın organik çay işleyeceğini söyleyerek, "Fabrikanın 2008 yılına kadar tamamlanmasını bekliyoruz. Önümüzdeki yıl üretime açılacak bu fabrikamızda tamamen organik çay işleyeceğiz. Organik çay konusunda üreticilerimizle sözleşme imzalıyoruz. Sözleşmeli müstahsillerimizle organik tarım yapmak isteyen üreticilerimizle bu sözleşmeleri imzalamaya başladık" açıklamasını yaptı.
Yeşil çayda çeşitlendirmelere başladıklarını da kaydeden Yüce, "Limonlu, naneli, kekikli, sade ve elmalı yeşil çay olmak üzere 5 çeşit yeşil çay üretimi yapacağız. Bunun için üretime hazırız. Bunun ardından siyah çayın çeşitlemesine geçeceğiz. Limonlu, kekikli, aromalı ve elmalı siyah çay çeşitlemesi yapacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum