1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize depremzedeler için tek yürek oldu
Rize depremzedeler için tek yürek oldu

Rize depremzedeler için tek yürek oldu

Depremin ilk gününden itibaren Rize Gençlik Merkezi'nde kurulan merkezde depremzedeler için yardımlar toplanıyor.

A+A-

Kente gelen depremzedeler, buradaki sosyal markette giyim ve gıda ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor.

Rize Valisi Kemal Çeber ve eşi Neslihan Ayan Çeber, merkezi ziyaret ederek depremzedelere "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Çeber, ziyaretin ardından gazetecilere, Rize olarak ilk günden itibaren her konuda depremzedelere yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

vali-010.jpg

Kente oldukça yüksek sayıda depremzede geldiğini ifade eden Çeber, şunları kaydetti: "Ayırdığımız kapasite neredeyse doldu. Bir depremzedemiz geldiği anda ilk önce ekibimiz onu karşılıyor ve hemen kayıtlarını alıyor. Daha sonra da psikososyal dayanışma ekibimiz onlarla sohbet ediyor. Bundan sonra o aileyle ilgili yapacağımız süreci belirliyor. Sonrasında da sağlık kontrolleri yapılıyor. İhtiyaç olursa hastaneye gidiyor. Son olarak da ailelerimiz kurumumuzun alt katında geniş bir alana kurduğumuz, tamamı yeni ürünlerin olduğu yere iniyor, neye ihtiyacı varsa oradan alıyor. İhtiyaçları karşılananlar ekiplerimizce konaklayacakları yerlere bırakılıyor. Orada düzenli takipleri, her türlü ihtiyaçları anlamında devam ediyor."

Çeber, ilk etapta ustaların ürettiği 200 çadır ve yanında soba, soba tutuşturucusu, kömür, odun, battaniye, yorgan gibi ihtiyaçların dün yola çıkarıldığını belirterek, "Hatay'da çadır kentin kurulacağı zemin hazırlandı. İçinde çocuk parkı bile düşünülmüş bir çadır kent kuruyoruz. Çadır ihtiyacı bitene kadar bu üretime devam edeceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız