1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize, depremzedeleri bağrına bastı
Rize, depremzedeleri bağrına bastı

Rize, depremzedeleri bağrına bastı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çok sayıda depremzede Rize'ye getirildi...

A+A-

RİZE (AA) - "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'daki 61 kişi Rize'ye getirildi.

deprem2-003.jpg

Valilik koordinasyonunda otobüsle kente ulaşan depremzedeleri Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüsü önünde Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ve yardımcıları karşıladı.
Prof. Dr. Yılmaz, depremzedelere "geçmiş olsun" dileklerini ileterek "Sizler bizim ailemizsiniz. Burası sizin eviniz. Asla çekinmeyin. Evimiz, her şeyimiz sizlere açık. Sizler kardeşimiz gibisiniz. İhtiyacı olan herkesi biz bağrımıza basacağız. Bizler için çok önemlisiniz." dedi.

deprem1-004.jpg

Depremzedelerden Abdulvahap Doğru, AA muhabirine, deprem sırasında çok korktuklarını anlatarak "Kendimizi zor dışarıya attık. Anlatılmaz, tarifi olmayan bir şey. Uyku vaktindeydik, duvarlar üstümüze geldi. Çocukları alıp bir an önce kendimizi dışarıya attık. Dışarıya çıkınca evlerin bir bir döküldüğünü gördük. Tarif edilemeyen bir üzüntü yaşadık." diye konuştu.
Doğru, Rize'de konaklayacaklarını dile getirerek "Devletimiz her zaman yanımızda oldu. Deprem anından itibaren bizi hiç yalnız bırakmadı. Devletimizden Allah razı olsun." ifadesini kullandı.
Aralarında çocukların da bulunduğu depremzedeler, KYK'nin yurtları ile Diyanet Eğitim Merkezinde misafir edilecek.

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum