1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Diyanet Eğitim Merkezi açıldı
Rize Diyanet Eğitim Merkezi açıldı

Rize Diyanet Eğitim Merkezi açıldı

Rize’de yapımı tamamlanan Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezi bugün düzenlenen törenle 2009-2010 eğitim ve öğretim yılına başladı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize’nin Dağsu Mahallesi’nde yapımını 3 yıl önce başlanılan ve hayır severlerin desteği ile tamamlanan Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezi düzenlenen trenle eğitim ve öğretime başladı.

Törene Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Sandıkçı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Şevki Aydın ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Okunan Kuran-ı Kerim’in ardından törende konuşan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Türkiye’de din görevlilerinin modern ortamda ve çağın gerektirdiği şartlarda eğitim almasını arzuladıklarını belirterek, “Geçmişte din görevleri; ara katlarda, çatı katlarında yada bodrumu andıran yerlerde açılışmış Kuran-ı Kerim Kursları’nda eğitim görüyordu. Buralarda verilen eğitim de yetişen din görevlileri de istenilen düzeyde olmuyordu. Artık, sadece ilimize değil dünyaya hizmet verebilecek din görevlilerimizin yetişebileceği böyle binalar açılıyor. Böyle bir binayı da ilimize kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.
24441
Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ise yaptığı konuşmada, “Rize iddialı insanların şehri. İddialı insanların şehrinde ilim hep en önde olmalıdır. Rize’de de öyle olmuştur. Özellikle ilahiyat eğitimi açısından hep önde olmuştur. Bir yerde bir şeylerin geleneği yoksa, orada yeni bir projeyi hayata geçirmek çok zor olur. Başlandığı gibi kalır. Rize’de ise ilahiyat eğitiminin temeli var. Bu nedenle bu müessesenin başarılı olacağını düşünüyorum. Buradan yetişecek din adamlarından hem ülkemiz, hem Türk Dünyası hem de tüm dünya istifade edecektir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından eğim ve öğretim yılına başlayan Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezi’nde ilk ders Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Şevki Aydın tarafından anlatıldı.

Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezi’nde ilk olarak belli sınavlarda başarılı olup, müftü adayı olan din görevlilerine 3 yıl boyunca ileri seviyede ihtisas eğitimi verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum