1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Emniyeti'nin son 6 ayı...
Rize Emniyeti'nin son 6 ayı...

Rize Emniyeti'nin son 6 ayı...

Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş 6 aylık Rize asayişini değerlendirdiği kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi.

A+A-

Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş 6 aylık Rize asayişini değerlendirirken “Hata yapmayız demiyorum. Hatamızdan döneriz. Polise son verilen yetki ile işimiz biraz daha rahatladı. Gecikmiş bir karar ve biraz daha genişletilmesi gerek” dedi.
Mustafa BAYRAK - Rize Emniyet müdürü Şammaz Demirtaş, yardımcılarıyla birlikte çevik kuvvet şube müdürlüğü bahçesinde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında son 6 ayı değerlendirdi. Müdür Demirtaş yeni oluşturulan 6 kişilik motosikletli polis ekibi ile sahil kordonunu kontrol altına alacaklarını belirterek, “Ekiplerimiz sürekli ikişer kışı olarak devriye gezecekler. Burada amaç suçlu aramak değil suçu önlemektir. Yaz sezonu sonunu kadar ekiplerimiz sahilde olacaklar. Toplum destekli polisle ilgili olumlu sonuçlar alıyoruz. Artık vatandaşımız yanmayan sokak lambası ile ilgili de bizi arıyor. Bu vatandaşın bize olan güvenini gösteriyor.” Dedi.

YENİ YASAYLA BİRAZ RAHATLADIK
Rize Emniyet müdürü Şammaz Demirtaş yeni yasa ile birlikte biraz daha rahatladıklarını söyleyerek “Bence gecikmiş bir yasa. Biraz daha genişletilmesi gerek. Artık polis daha etkili görev yapabilecek. Ben polisimin yaptığı hatayı kabullenirim. Asla hatanın üzerine hatayla gitmem. Geri adım atmasını da biliriz. Yanlışı yanlışla kapatmayacağız, düzelteceğiz. 7 aydır Rize’de görev yapmaktayım ve inanıyorum ki birçok konuda kendimizi geliştirdik. Polisimiz eskiye oranla daha iyi hizmet etmekte. Geçmişte yakaladığımız hırsızlar serbest kalıyordu Rize adliyesi bu konuda üzerine düşen görevi yapıyor ve artık hırsızlar cezaevlerine gönderiliyor. İletişimin çok iyi olduğu ortamda suçluları yakalamak da zor. 2006 Ekim ayından 2007 Mayıs ayına kadar 40 hırsızlık olayına karışmış 59 çocuk yaşta hırsız yakalandı. Hepsi serbest kaldı” dedi.
İNTİHAR OLAYLARI ARTTI
Müdür Şammaz Demirtaş yıl içinde 4 erkeğin intihar olayına karıştığını 4’ünün de öldüğünü söyleyerek “İlimizde 600 dolayında intihara teşebbüs var. Bu sorunlar aile içi geçimsizlik ve psikolojik durumlardan kaynaklanmakta. Erkekler daha etkin. 4 erkek intihar olayı maalesef ölümle sonuçlandı 600 dolayında ise bayan ilaç içme ve çeşitli girişimlerle intihar olayına teşebbüs etti” dedi.
ESRAR OTTUR, GÜNAHI YOKTUR!
Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş kaçakçılık ve organize suçlar şube müdürlüğünün esrar ve eroin olayları ile ilgili çalışmalarını da değerlendirerek, “Eroin ilimizde fazla kullanıcısı olmayan bir uyuşturucu. Ancak esrar maalesef çok miktarda kullanılmakta. OTTUR GÜNAHI YOKTUR denmekte. 6 ayda 640 gram esrar yakaladık ve bunun çok daha fazla olduğunu bilmekteyiz. Ayrıcı ilimizde 19 tabanca ele geçirdik. Geçen yıla oranla 681 yabancı uyruklu kişi sınır dışı edildi. Bunların çoğunu çalışma izni olmayanlar oluşturmakta” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız