1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE ERKEN SAATLERDE SANDIK BAŞINA GİTTİ
RİZE ERKEN SAATLERDE SANDIK BAŞINA GİTTİ

RİZE ERKEN SAATLERDE SANDIK BAŞINA GİTTİ

Türkiye, sandık başına gidiyor. Rize'de 243 bin 359 seçmen, oy kullanıyor.

A+A-

Türkiye, 25. dönem parlamentosunu belirlemek üzere sandık başına gidiyor. Yurt içinde 53 milyon 765 bin 231, Rize'de ise 243 bin 359 seçmen, tüm yurtta 08.00-17.00 saatleri arasında oy kullanacak.

oy2.jpg

ERDOĞAN'IN HEMŞEHRİLERİ ELİNİ ÇABUK TUTTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu İlçesi Merkez Mahallesinde seçmenler sandık başına gitmekte acele etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hemşehrileri sandık başına erken gitti. Erdoğan'ın baba ocağı Güneysu İlçesi Merkez mahallesindeki seçmenler Yavuz Selim Anadolu Lisesinde 1009 ve 1010 numaralı sandıklarda oy kullandı. Mahalle sakinleri, sandık başına gitmekte acele etti. Oy kullanmanın başlaması ile sandık başına giden seçmenler ilk saatlerde oylarını kullandı. Erdoğan'ın hemşehrileri yaptıkları açıklamada, "Bu seçim, bizim ve ülkemiz için çok önemli. Ahirette herkes sevdiği kişilerle beraber olur. Bu bizim için kurban bayramı, bu nedenle acele ettik" şeklinde konuştular. Kimi seçmenler işlerinin yoğunluğu dolayısı ile sandık başına erken gittiklerini ifade etti. 

oy1.jpg

Öte yandan Güneysu İlçe merkezinin Erdoğan'ın posterleri ve led tabelalarıyla donatılmış olduğu görüldü.

SEÇMEN BİLGİ KAĞITLARI

Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen vatandaşlar da oy kullanabilecek. Kağıdı bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy verebilecekler.

Üzerinde T.C. kimlik numarası olmayan bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında seçmen bilgi kağıdını veya T.C. kimliğini ispata elverişli bir belgeyi de ibraz etmesi şart olacak.

Oy verme işlemi sırasında, YSK tarafından özel imal ettirilen ve "Türkiye Yüksek Seçim Kurulu" filigranı bulunan birleşik oy pusulası ile YSK tarafından hazırlanan filigranlı sarı renkli zarflar ve "Tercih" veya "Evet" mührü kullanılacak.

karal-004.jpg

KARAL OYUNU İMAM HATİP LİSESİNDE KULLANDI

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, eşi Nazire Karal ile birlikte; nüfus cüzdanını görevlilerin kontrol etmesinin ardından oyunu Rize İmam Hatip Lisesi 1150 nolu sandıkta kullandı. Karal, oy verme işleminde eşi Nazire Karal'a öncelik sağladı. Oy kullanmak için okula giden Karal’a vatandaşların yoğun ilgisi olurken, Karal oy verdikten sonra oy verme işleminin yapıldığı sınıfları gezerek sandık görevlileriyle tokalaştı.

kenanbiyik.jpg

BIYIK DENİZCİLER'DE OY VERDİ

Bıyık, Rize Merkez Denizciler İlköğretim Okulunda oy kullandıktan sonra CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı ile Rize’de oy kullanımının yapıldığı okullara ziyaretlerde bulundu. Bıyık, ziyaretleri kapsamında Rize İmam Hatip Lisesi’ne de uğradı. Ak Parti Rize Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hasan Karal’ın da İmam Hatip Lisesi’nde oyunu kullanacağından okul önünde bekleyen basın mensupları ile sohbette bulunan Kenan Bıyık, basın mensuplarının tehdit içerikli mektup olayını hatırlatması üzerine 550 muhtara mektubu kendisinin söylediğini ifade ederek Taraf Gazetesi muhabirinin konuyu yanlış anladığını kaydetti.

Kısıtlı bir seçim bütçesiyle seçim çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Bıyık, bu nedenle 550 muhtara ziyarette bulunamadığından 550 muhtara da mektup yazarak, iyi bir çalışma içerisinde bulunmak istediklerini ve tüm muhtarlara ziyarette bulunamadıklarından yapmak istedikleri ile irtibat bilgileri ve helallik isteği gibi konuların yer aldığı bir mektup gönderdiğini ifade etti. Bıyık, muhtarlara tehdit yapıldığı bilgisinin ise kendisine şifaen söylendiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız