1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Erzurum yolu ulaşıma açıldı
Rize Erzurum yolu ulaşıma açıldı

Rize Erzurum yolu ulaşıma açıldı

Kar suları sonucu meydana gelen sel ve heyelan dolayısıyla ulaşıma kapalı bulunan Rize-Erzurum Karayolu yapılan çalışmalarla ulaşıma açıldı.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize'nin İkizdere İlçesi Dereköy mevkiinde kar suları sonucu meydana gelen sel ve heyelan dolayısıyla ulaşıma kapalı bulunan Rize-Erzurum Karayolu bugün ulaşıma açıldı.
Karayolunun açılması çalışmalarını yerinde inceleyen İkizdere Kaymakamı Emre Çınar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Karayolumuz aralıksız çalışma sonucu tek şeritten de olsa ulaşıma açıldı. Okula gidemeyen taşımalı öğrencilerimiz ve 13 köyümüzde mağdur kalan köylülerimiz yola kavuşmuş oldu. Dere sularına kapılarak kopan enerji nakil hatları da tamamlanarak heyelandan sonra ilk defa köylerimize elektrik verildi" dedi.



Sel sularının tahrip ettiği karayolunun 300 m.'lik kısmının tamamında 15 km. uzaktaki Gürdere Taş Ocağı'ndan sürekli taş ve kaya taşınarak dolgu yapılırken, çalışmalarda DSİ, Karayolları ve Özel İdare Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne ait iş makineleri katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız