1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize güneye doğru büyüyecek
Rize güneye doğru büyüyecek

Rize güneye doğru büyüyecek

Rize'de yıllar önce planlanan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen şehri güneye doğru genişletecek "Güney Çevre Yolu" projesi için ilk adım atıldı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT - Rize'de şehir trafiğininin rahatlatılması ve şehrin güneye doğru gelişmesi açısından büyük önem taşıyan Güney Çevre Yolu Projesi için ilk adımlar atıldı. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı bugün yaptığı açıklamada, bir çok Belediye Başkanı'nın gerçekleştirmek isteyipte başaramadığı proje ile ilgili bilgiler verdi. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize'nin İslampaşa Mahallesi'nden başlayıp Pehlivantaşı Mahallesi'ne uzanan 9.5 km uzunluğundaki Güney Çevre Yolu Projesi'nin karayolu ağına alındığını söyledi. Rize şehir merkezinin güneyinden geçmesi planlanan bu yolun Rize trafiğini rahatlaması ve Rize'nin güneye doğru gelişmesi açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Bakırcı "Yaklaşık 9.5 km uzunluğunda ki bu yolun maliyeti 4 milyon YTL'dir. Bu yol projesinde yer alan Salarha Tüneli'nin yapılması ile bu maliyet 40 milyon YTL'ye kadar çıkacaktır. Bu projenin belediye imkanları ile gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Yolun yapımı bir yana istimlak bedellerinin ödenmesinde de yetersiz kalırdık. Bu yolu yaptığımız çalışmalar ile Karayolları ağına aldırmayı başardık. Bayındırlık ve İskan Bakanımız Faruk Nafiz Özak'ın emirleri ile Karayolları ağına alınan bu dev projenin önümüzdeki yıl programa alınması için çaba yürütmekteyiz. Rize'de bugüne kadar yapılmış hizmetler arasında en önemlilerinden bir tanesi olacak bu projenin gerçekleşmesi için tüm Rizeli hemşerilerimizden destek bekliyoruz" dedi.

Başkan Bakırcı, proje kapsamında bulunan 11 km uzunluğundaki Salarha Tüneli'nin yapılması halinde Rize ile Salarha Bölgesi'nde bulunan bir çok belde ve köy arasındaki ulaşımın yarım saat daha kısalacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum