1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4.  Rize Günleri için geri sayım başladı
 Rize Günleri için geri sayım başladı

 Rize Günleri için geri sayım başladı

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından 25-29 Mayıs 2022 tarihlerinde İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’nda yapılacak 12’inci Rize Günleri için geri sayım başladı.

A+A-

RİDEF tarafından Rize Valiliği himayesinde İstanbul Yenikapı'da, 25-29 Mayıs tarihleri arasında yapılacak 12'inci Rize Günleri için geri sayım başladı.

yayla8-008.jpg

‘7 bölge, 7 renk, biriz, beraberiz, kardeşiz' sloganıyla düzenlenecek Rize Günleri'nde kentin başta çayı, doğası, lezzetleri ve vizyon yatırımları tanıtılacak. 5 gün sürecek etkinliklerde tarihi, akademik ve kültürel çalışmaların yanı sıra tescilli ve tescil aşamasındaki lezzetler ile birlikte Rize tüm yönleri ile İstanbul’a taşınacak.

kemence7.jpg

‘Rize en güzel şekilde tanıtılacak’
İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu birbirinden renkli ve hareketli stantlar, konserler ve sahne programlarıyla dolu dolu Rize Günlerinin katılımcıları beklediğini belirterek, “Rize Valiliği himayesinde Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) organizasyonuyla 25-29 Mayıs 2022 tarihlerinde İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenlenecek 12. Rize Günleri için Rize Valiliğimiz, Rize Belediyemiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ve RİDEF koordinasyonuyla İlçe Kaymakamlıklarımız, İlçe ve Belde Belediyelerimiz, kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte Rize’mizin kültürel, yöresel ve turizm değerlerini en güzel şekilde tanıtmak için çalışmalar yürütülmektedir” dedi.

horon6-001.jpg

‘İlçeler tüm yönleri ile tanıtılacak’
İlçelerin tüm yönleri ile tanıtılacağını vurgulayan Kültür ve Turizm Müdürü Alemdaroğlu, “İkizdere’den Hemşin’e, Fındıklı’dan İyidere’ye Rize’mizin tüm ilçeleri ile katılım sağlayacağımız 12. Rize Günlerinde şehrimizin tarihi ve kültürel, etnografik değerleri, folklorik özellikleri, doğal güzellikleri, yöresel kıyafetleri, el sanatları, coğrafi işaretli ürünleri, tulumu kemençesi, horonu, atma türküsü, atmacası, çayı ve daha birçok değeri ile İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’nda olacağız. Sepet örücülüğü, ahşap işlemeciliği, Rize Bezi dokuması, çorap örücülüğü, bakır işlemeciliği yöresel ve geleneksel el sanatlarımız, dokumalarımız, ürünlerimizi somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı sanatçılarımız ve ustalarımızla stantlarda tanıtılacak. Kalelerimiz, köprülerimiz, konaklarımız, değirmenlerimiz, serenderlerimiz, vadilerimiz, yaylalarımız, turizm merkezlerimiz, havalimanımız, çay çarşısı ve şehrimizin önemli projeleri ziyaretçilerimize tanıtılacak” ifadelerini kullandı.

cay5-014.jpg

‘Çayın başkenti çaysız olmaz tabi’
Etkinlikler kapsamında çayında İstanbul’a taşınacağını belirten Alemdaroğlu, “Çay’ın başkenti olunca çaysız olmaz tabii. Çayımızı sadece ikram için değil aynı zamanda elle çay yapımı, çay çeşitleri ve çay sunumlarıyla da tanıtmak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Rize tanıtım broşürlerimiz, rehberlerimiz, sunumlarımız ve videolarımızla da turizm alanında tanıtımlarımızı gerçekleştireceğiz. Yöresel lezzetlerimiz ve coğrafi işaretli ürünlerimiz de stantlarımızda yer alarak ikram ve tanıtımları yapılacak. Tulum ve kemençe ile horonda buluşacağız, atma türkülerimizle de misafirlerimizi ağırlayacağız. Fuarlarda ve tanıtım günlerinde en çok ilgi çeken atmacamız da bizimle olacak. Birbirinden renkli ve hareketli stantlarımızla ve Rize Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen konserler ve sahne programlarıyla dolu dolu bir etkinlik bizleri bekliyor” ifadelerini kullandı.

uhlama4.jpg

cay3-031.jpg

simit2-006.jpg

nayla1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum