1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize her yere fidan satıyor
Rize her yere fidan satıyor

Rize her yere fidan satıyor

Portakal, Mandalina, Limon, Greyfurt, kumkuat ve ağaç kavunu gibi meyveleri üreten birçok ülke, bu ürünlerin fidanlarını Rize’den temin ediyor.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize'de üretilen narenciye fidanları yurt için ve yurt dışında da alıcı buluyor.

Portakal, Mandalina, Limon, Greyfurt, kumkuat ve ağaç kavunu gibi meyveleri üreten birçok ülke, bu ürünlerin fidanlarını Rize'den temin ediyor.

Rize'de 3 yapraklı anaçlar üzerinde aşılanarak üretildiği için diğer turunçgil ve narenciyelere kıyasla daha kaliteli olan fidanlar yurt içinden ve yurt dışından alıcı buluyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Selehattin Yılmaz isimli Rizeli fidan yetiştiricisi, yılda ortalama 150 bin adet narenciye fidanı yetiştirdiklerini belirterek, “Rize'de üç yapraklı anaç üzerine aşılama metodu ile ürettiğimiz fidanlar birçok meyve üreticisi ülke tarafından satın alınıyor. Türkiye'de narenciye yetiştiren iller fidanlarını Rize'den temin etmektedirler. Üç yapraklı anaç üzerinden üretilen fidanlar -3 dereceye kadar dayanıklı olmaları ve meyve kaliteleri açısından tercih edilmektedir. Bizim ürettiğimiz fidanların yüzde 10'unu portakal, yüzde 15'ini limon yüzde 70'ini mandalina ve kalan kısmını greyfurt, kumkuat ile ağaç kavunu oluşturmaktadır. Yılın bu mevsimlerinde satışını yaptığımız fidanlar Kasım ile Mart ayları arasında ekilebilmektedir. Tüplü fidanlar ise yılın her mevsimi ekilebiliyor. Fidanlarımızı 4 ila 7,5 TL arasından satmaktayız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum