1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize İkizdere yolu kısmen açıldı
Rize İkizdere yolu kısmen açıldı

Rize İkizdere yolu kısmen açıldı

Rize İkizdere karayolundan akşam saat 20.10 itibariyle kısmen ulaşımın sağlandığı belirtilerek Pazar günü yolun trafiğe tamamen açılacağı bildirildi.

A+A-

Rize Valiliğinden yapılan açıklamada, selden kaynaklanan heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Rize İkizdere yolunda kontrollü olarak ulaşımın sağlanmaya başlandığı bildirildi. Akşam saat 20.10 itibariyle kontrollü şekilde ulaşım sağlanan yolun Pazar günü tamamen trafiğe açılacağı vurgulandı. Rize Valiliğinden yapılan basın açıklamasında İkizderede meydana gelen sel ve heyelanın boyutları da ortaya kondu. İşte yapılan basın açıklamasının tam metni:
"Hurmalık, Soğuksu, Güneyce /Ayvalık, Cevizlik mevkilerinde Rize İkizdere karayolu ulaşıma kapanmıştır.01 Temmuz 2007 tarihinde Karayolları, DSİ, Rize İl Özel İdaresi Köy Hizmetleri birimlerinin müşterek çalışmalarıyla ulaşıma açılacaktır.
İkizdere İlçe Merkezinde Yeşilyurt mevkilerinde RÜSUBAT (Kum v.s.) taşması sonucu dere yatağı dolduğundan sular mesken mahalle girerek sele dönüşmüş ve sürüklenen çamur İlçe Jandarma Komutanlığı, Sağlık Ocağı Lojmanları, İ.H.L. Lojmanları, Kubbeli Camiinin alt katı, Kaymakamlık Lojman İnşaatının zemin katı ve 4-5 vatandaşa ait binanın zemin katlarına ortalama 2 metre civarında birikmiştir. Spor salonunun sentetik çim yüzeyi tamamen harap olmuştur. Sokaklarda ve meydanın 5 ve 6 dönümlük bölümünde 2 metre yüksekliğinde suların sürüklediği kum birikmiş, kumların altında 1 Jandarma aracı, 1 Kuran Kursuna ait kamyon, 2 vatandaşın otomobili kumlara tamamen gömülmüştür.

Bazı vatandaşların ev eşyaları su altında kaldığından kullanılamaz durumdadır, az miktarda da bahçeler su altında hasar görmüştür. Belediye oyun parkı kum ve çakıl birikimi sonucu harap olmuştur.
Kalkandere ve İkizdere içme suyu şebekelerinde, bazı köy yollarında tahribat oluştuğundan ulaşımda aksamalar ve soğuksu köyünün de bağlantı yolu kopmuştur. İçme suyu konusunda İller bankası gerekli çalışmalara başlamıştır.
20 den fazla kamyon, 10’dan fazla dozer, greyder, eksalavalatör ve yükleyici çalışmaktadır.
İkizdere ve Güneyce Belediyeleri katkı sağlamaktadır.
Kamu görevlileri ve vatandaşlarımızdan mağdur olanlara kumanya verilmektedir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız