1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize İl Genel Meclisi AFAD’A 320 bin TL bağışladı
Rize İl Genel Meclisi AFAD’A 320 bin TL bağışladı

Rize İl Genel Meclisi AFAD’A 320 bin TL bağışladı

Rize İl Genel Meclisi 30 üyesinin tamamının katılımıyla, merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere 10 ilde büyük yıkımlara neden olan deprem dolayısıyla AFAD’a 320 Bin TL bağışladı.

A+A-

İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt başkanlığında yapılan Şubat ayı olağan toplantılarının son birleşiminde deprem bölgesinde kullanılmak üzere AFAD’a maddi yardım yapılması konusu gündeme alınarak görüşüldü.

afad2-009.jpg

Konuyla ilgili AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin İl Genel Meclisinde yer alan temsilcileri, bu süreçte ihtiyaç duyulan en büyük şeyin dayanışma ve kenetlenme olduğunu ifade ederek hiçbir siyasi görüş ayırt etmeden her bir İl Genel Meclisi Üyesinin bir aylık toplantı harcırahına ilaveten bireysel olarak da eklemek istedikleri maddi destekle bağış yapılması noktasında ortak karar belirtti.

afad1-010.jpg

Bu çerçevede İl Genel Meclisi Üyelerince yapılan yardımlar 320 Bin TL’ye ulaştı.

ibrahimturut-001.jpg

İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, meclis olarak yapılan maddi yardımla ilgili yaptığı açıklamada “Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Hatay, Diyarbakır, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerimizde büyük yıkımlara neden olan deprem nedeniyle yaşadığımız can kayıpları yüreğimizi dağladı. Yüzyılın depremi olarak nitelendirilen bu afette tüm Türkiye gibi ilimizde tek yürek olmuş, kurum ve kuruluşlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla ayni yardımlar için adeta seferber olmuş durumda. Bizler de kurum olarak bölgeye sevk ettiğimiz iş makinası ve personelimizin yanında maddi destek sağlamak adına İl Genel Meclisimizce ortak bir karar aldık. Bu çerçevede şahsım ve 29 İl Genel Meclisi Üyemizin sağladığı maddi destekle toplam 320 Bin TL AFAD’a bağış sağladık. Devletimiz ve Türk milleti birlik ve beraberlik içerisinde mutlaka bu zorlukların üstesinden gelecektir. Tek temennimiz can kayıplarımızın daha fazla artmaması ve böylesine büyük bir doğal afetin tekrar yaşanmamasıdır.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız