1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize İl Genel Meclisi başkanını seçti
Rize İl Genel Meclisi başkanını seçti

Rize İl Genel Meclisi başkanını seçti

Rize İl Genel Meclisinin yeni Başkanı Merkez İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Türüt oldu.

A+A-

2019 Yerel Yönetimler Seçimlerinin ardından bir araya gelen Rize’nin yeni İl Genel Meclis Üyeleri, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclisin en yaşlı üyesi olan Ahmet Rıza Dereci başkanlığında yapılan meclis toplantısına İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, İl Özel İdaresi’nin bazı Birim Müdürleri ile İlçe Müdürleri katıldı.

Toplantının ilk gündem maddesi gereğince Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı. AK Parti grubu tarafından Meclis Başkan adayı gösterilen İbrahim Türüt, yapılan oylama sonucu toplantıya katılan 30 üyeden 26'sının oyunu alarak İl Genel Meclisi Başkanlığına seçildi. Meclis başkanlığı için başka aday çıkmazken Nizamettin Balcı’ya 3 oy, Ahmet Rıza Dereci’ye 1 oy verildi.

meclis1-002.jpg

AK Parti grubu tarafından 1. ve 2. başkanvekilleri adayı gösterilen Rasim Çorbacı 27 oy, Talat Tüfekçi 27 oy alarak 1. ve 2. başkanvekili seçildi. Başkanvekilliği seçiminde Nizamettin Balcı’ya 3 oy, Başar Cumbur’a 2 oy çıktı.

Meclis Divan Katip Üyeliklerine aday gösterilen Talat Tüfekçi ve Hasan İbar 27 oyla seçilirken, Nizamettin Balcı 3 oy, Başar Cumbur 2 oy aldı. Meclis divan yedek katip üyeliklerine ise 27’şer oyla İbrahim Önder ve Ahmet Koçali seçildi. 

AK Parti grubu tarafından İl Encümeni adayı gösterilen Nuran Alim, Ömer Latif Yağcı ve Cumali Hakyemez 27’şer oyla il encümeni seçildi. Nizamettin Balcı’ya 1 oy çıktı.

Toplantıda ayrıca ihtisas komisyonları da oluşturularak oylamaya sunuldu.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimleri sonucunda 30 kişilik Rize İl Genel Meclisi 25 AK Parti, 2 CHP, 2 MHP ve 1 İYİ Partili üyeden oluşmuştu.

meclis2-002.jpg

Seçimin ardından görevi devralan İbrahim Türüt, meclis başkanı sıfatıyla yaptığı ilk konuşmasında “Öncelikle AK Parti teşkilatımıza ve İl Genel Meclisimizdeki AK Parti Gurubuna, bizi bu kutsal göreve laik gördükleri için teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın sandığa yansıttığı iradeyle oluşan; demokrasiyi ve siyasal katılımı temsil eden bu meclise başkan olmam için şahsıma oy veren vermeyen tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca, bu kutsal göreve talip olup seçimler nezdinde bu meclise gelmeyi hak eden tüm il genel meclisi üyesi arkadaşlarımı tebrik ediyor, çalışmalarımızda üstün başarılar diliyorum. Burada bulunmamızdaki tek gaye vatandaşlarımızın dertleriyle dertlenip, hizmetkarları olmaktır. Şahsım, tüm il genel meclisi üyelerimiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz ve ekibiyle oluşturacağımız birlik ve beraberlik ruhuyla tüm çalışmalarımızı bu düsturla yürüteceğiz. Allah utandırmasın ve ilimize faydalı hizmetler kazandırmayı bizlere nasip etsin" dedi.

meclis3.jpg

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, seçimlerin ardından yeni İl Genel Meclisi üyelerine selamlama konuşması yaparak Meclis Başkanı İbrahim Türüt başta olmak üzere diğer kurullara ve komisyonlara seçilen üyeleri tebrik etti ve birlikte nice hizmetler yapmaları temennisinde bulundu.

Başkanvekilliği, Divan Kurulu, İl Encümeni ve İhtisas Komisyonlarına seçilen üyeleri tebrik edip başarı dileyen Meclis Başkanı Türüt, toplantının ardından tebrikleri kabul etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız