1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize İl Genel Meclisi Ekim toplantıları devam ediyor
Rize İl Genel Meclisi Ekim toplantıları devam ediyor

Rize İl Genel Meclisi Ekim toplantıları devam ediyor

Rize İl Genel Meclisi'nin Ekim ayı olağan toplantılarının dördüncü birleşimi Meclis Başkan Vekili Rasim Çorbacı başkanlığında yapıldı.

A+A-

Toplantıya, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Emre Ayar, İl Genel Meclisi Üyeleri ve ilgili Birim Müdürleri katıldı.

mcls5.jpg

Toplantıda, Rize Merkez Gülbahar Mahallesinde mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan ve Bakanlar Kurulu Kararı ile yetkisi İl Özel İdaresine devredilen Kayık - Çekek Yerinin, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne tahsisi ile mekânsal kökenli bilgilerin bilgisayar ortamında toplanması, saklanması, sorgulanması, mekânsal analizlerin yapılması, görüntülenmesi ve farklı formatlarda çıktı alınması amacıyla Coğrafi Bilgi sisteminin oluşturulmasına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyon raporları meclis kuruluna okunarak kabul edildi.

mcls4-001.jpg

Ayrıca, Milli Parklar Genel Müdürlüğünün hazırladığı “turist kafilelerinin milli parka ait bölgelerde alan kılavuzu bulundurması zorunludur” genelgesi kapsamında Rize’de de alan kılavuzluğunun belli bir standarda getirilmesi amacıyla verilen önerge, meclis üyelerince kabul edildi. Turizm Komisyonuna sevk edilen önerge, komisyonca incelenip, üzerinde detaylı rapor hazırlandıktan sonra gelecek ay tekrar meclis gündemine gelecek.

mcls3-001.jpg

mcls2-001.jpg

mcls1-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum