1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize İl Genel Meclisine veda ettiler
Rize İl Genel Meclisine veda ettiler

Rize İl Genel Meclisine veda ettiler

Rize İl Genel Meclisi üyeliklerinden istifa eden İbrahim Türüt ve Nuran Alim İl Genel Meclisi üyelerine veda etti.

A+A-

28. Dönem Milletvekili Genel seçimleri dolayısıyla AK Parti’den Rize Milletvekili Aday Adaylığı için Rize İl Genel Meclisi Başkanlığı ve İl Genel Meclisi üyeliklerinden istifa eden İbrahim Türüt ve Nuran Alim İl Genel Meclisi üyelerine veda etti.

gnl1.jpg

Yaklaşık 4 yıldır sürdürdükleri görevlerinden istifa eden İbrahim Türüt ve Nuran Alim için Başkanvekili Rasim Çorbacı başkanlığında İl Genel Meclisi Başkanlığı toplantı salonunda veda töreni düzenlendi.

genel2.jpg

Başkanvekili Rasim Çorbacı yaptığı konuşmada gerek 5 yıllık il genel meclisi üyeliği gerekse son 4 yıldaki başkanlık döneminde İbrahim Türüt ile birlikte meclis olarak birçok güzel işlere imza attıklarını belirterek “Görev süreci boyunca hiçbir görüş ve ilçe ayrımı yapmadan birlik ve beraberlik içerisinde sürdürdüğü çalışmalardan dolayı İbrahim Türüt’e ile meclisimizde sergilediği uyumlu ve başarılı çalışmalarından dolayı Nuran Alim’e teşekkür ediyor çıktıkları yolda başarılar diliyorum” dedi.

genel3.jpg

İl Genel Meclisi Üyelerinden Başar Cumbur, Emin Kanbur, Ömer Hocaoğlu, Mehmet Öztürk ve Mustafa Fatih Topçu söz alarak başarılı çalışmalarından dolayı İbrahim Türüt ve Nuran Alim’e teşekkür ederek çıktıkları yolda başarı dilediler.

alim8.jpg

Nuran Alim de veda töreninde yaptığı konuşmada göreve geldiklerinde tek gayelerinin halka hizmet olduğunu ifade ederek “4 yıllık dönemde böylesine güzide bir oramda sizlerle tanıştığım ve hizmet anlamında beraber yol yürüdüğüm için çok mutluyum. Bu birlik ve beraberlik ruhunu meclisimize kazandıran İbrahim Türüt’e ve siz değerli il genel meclisi üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Halkımıza hizmet etmek adına artık farklı bir alanda görev yapmak ümidiyle aranızdan ayrılıyorum. Birlikte çalıştığımız dönem içerisinde benden yana sizlere hakkım varsa helal ediyorum. Sizlerden de haklarınız helal etmenizi ve çıktığım yolda dualarınızı bekliyorum.” şeklinde konuştu.

turut7.jpg

İbrahim Türüt burada yaptığı konuşmada “2019 yılında sizlerle beraber çıktığımız bu yolda ilk günden itibaren Köylerimizde ikamet eden vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırmak ve çağımızın gereklerine uygun imkanlar sunmak adına sürdürdüğümüz birçok altyapı hizmetlerimizi her geçen yıl yeni üst yapı ve sosyal alan projeleriyle desteklemeye devam ettik. Yaptığımız çalışmalarla köylerimizi adeta birer şantiyeye çevirerek asfalt, beton, menfez, taş duvar ve nice alt yapı hizmetlerimizin yanında bu döneme özgü parapet duvar, dolmuş durağı, çocuk oyun parkı, turizm master planı, köylerimiz için belirlediğimiz tip projeler, koruma amaçlı imar planı çalışmalarımız, oto korkuluk, 180 derece ayna, köy tabela çalışmamız ve toplu mezarlık projesi gibi birçok özel yatırımın ilimize ve köylerimize kazandırılmasına katkı sağladık.” dedi.

genel4.jpg

Kurum olarak kendi öz bütçelerinin yanında Köydes ve yatırımcı kurumların bütçeleriyle birlikte Rize’nin gelişimine katkı sağlamak amacıyla turizm başta olmak üzere eğitim, sağlık, spor, tarım, sosyal ve kültür gibi ili yakından ilgilendiren alanlarda da hizmet üretme gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Türüt şunları söyledi: “Görev sürecimiz boyunca her daim halkımızın yanında olan, onların dertleriyle dertlenen, insan odaklı hizmet üreten ve hiçbir zaman adaletten şaşmayan bir anlayış içerisinde hareket ettik. Geride bıraktığımız bu dört yıllık çalışma sürecinde birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yönettiğimiz meclis ve ilimizin geleceğine yönelik aldığımız önemli kararlar, şahsım adına çok büyük bir kazanım olduğuna inanıyorum. Bugün geldiğimiz noktada ise ilimize farklı kulvarlardan hizmet yapmak amacıyla 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak üzere İl Genel Meclisi Üyeliği ve İl Genel Meclisi Başkanlığı görevlerimden istifa ediyorum.”

turut5.jpg

Türüt, bu istifayı bir ayrılık olarak değil yeni bir başlangıç olarak gördüğünü ve hep birlikte Rize’ye nice hizmetler kazandıracaklarını belirterek, kendi adına varsa haklarını helal ederken İl Genel Meclisi Üyelerinden helallik istedi.

alim6.jpg

Veda programının ardından Başkanvekili Rasim Çorbacı, İl Genel Meclisi Üyeleri adına İbrahim Türüt ve Nuran Alim’e bugüne kadar verdikleri hizmetlerden dolayı çiçek ve plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız