1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize kaleleri dijital öykü ile buluşturuluyor
Rize kaleleri dijital öykü ile buluşturuluyor

Rize kaleleri dijital öykü ile buluşturuluyor

"Rize'nin Rehberlerini Yetiştiriyoruz" projesi kapsamında Rize kaleleri dijital öykü ile buluşturuluyor.

A+A-

Rize Şehit Erhan Dural Kız AİHL, Rize'nin rehberlerini yetiştiriyor. 

proje2-008.jpg

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen "Rize’nin Rehberlerini Yetiştiriyoruz" projesi, şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Tarih Öğretmeni Zeynep Altuntaş Koordinatörlüğünde yürütülüyor.

proje1-008.jpg

Projenin birinci basamağında temel bilgisayar kullanımı ve dijital öykü eğitimi alan öğrenciler, tarihine sadık kalarak kaleler ile ilgili dijital öykülerini oluşturdu. İkinci basamak olarak ise oluşturdukları öykülere göre kalelere gezi düzenlenerek yerinde inceleme ve öykülerine uygun fotoğraf çekimleri gerçekleştirildi. Hazırlanan öyküler gerçek görüntülerle buluşturulup dijital öyküye dönüştürüldü.

proje3-006.jpg

Okul Müdürü Yaşar Keskin projenin İngilizce, Arapça, Farsça versiyonlarının da hazırlık aşamasında olduğunu, hazırlıklar bitince bu çalışmaların Rize turizmine katkı sağlayabileceğini ifade ederek, “Proje kapsamındaki öğrencilerden, Rize’deki tarihi kaleler (Rize kalesi-Ciha Kalesi-Pazar kız kalesi- Zilkale) hakkında araştırma yaparak bir sonraki aşamada kalelere ait senaryolarını hazırlamaları istendi. Senaryolar hazırlanırken öğrenciler olayın aslına sadık kalarak süreci kendi bakış açılarından sundular. Yazılan senaryolar kapsamında öğrenciler bu tarihi mekânları ziyaret ettiler ve onlara hayallerindeki senaryoyu uygulama imkânı sağlandı. Çalışma sonunda elde edilen veriler bütünleştirilerek dijital öykülere dönüştürüldü.” dedi. 

proje4-005.jpg

İŞTE O DİJİTAL ÖYKÜLERİN VİDEOLARI:




HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum