1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize kivisi talebi karşılayamadı
Rize kivisi talebi karşılayamadı

Rize kivisi talebi karşılayamadı

Rize'de üreticilere elde kalmasın diye erken fiyat verip erken biçilen kiviler, talebin yüzde 40'ını bile karşılayamadan tükendi.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, bu yıl kivi talebinin yüzde 40'ını karşılayamadan üretilen kivilerin tükendiğini söyledi.
Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, yaptığı açıklamada, bu yılda üretilen kivi miktarının talebin yarısını bile karşılayamadığını belirterek, "İlimizde geçtiğimiz yıl resmi olmayan rakamlara göre 3 bin ton civarında kivi üretilmişti. Bu yıl 4 bin ton civarında üretim yapıldı. Geçtiğimiz yıl üretilen kiviler istediğimiz kalitede değildi. Üretilen kivilerin sadece yüzde 30'u istenilen büyüklükte oldu. Bu yıl ise kalite yüzde 80'e çıktı. Üretilen kivi çok kısa bir sürede satılarak tüketildi. Talebin sadece yüzde 40'ını karşılayabildik. Biz taban fiyat olarak 1.50 YTL belirlemiştik. Ama kalite ve talep yüksek olunca 1.90 YTL'den satıldı. Kivi artık ilimiz için çok önemli bir gelir kaynağı haline gelmiştir. Üretilen kivi herhangi bir risk taşımadan satılabiliyor. Biz üreticilerimizden kivi üretimini arttırmalarını istiyoruz. Üretilen kivinin tümü satmamız mümkün" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız