1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Lisesi'nden anlamlı davranış
Rize Lisesi'nden anlamlı davranış

Rize Lisesi'nden anlamlı davranış

Rize Lisesi öğrencileri, hazırladıkları 67 adet eseri satışa çıkartarak gelirini şehit ailelerine bağışlama kararı aldı.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize Lisesi resim öğretmenleri Mustafa Çavuş ve Seval Taşkent nezaretindeki öğrenciler, hazırlamış oldukları 67 adet eseri gelirleri şehit ailelerine bağışlanmak üzere satışa çıkarttı. Öğrenciler tarafından hazırlanan 64 adet tablo ve 3 adet maket çalışması, 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla "Tarihe Sığmayanlar" adı altında Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde sergileniyor.

Çanakkale Savaşı'nı konu eden çalışmalar arasında yağlıboya, karakalem ve serbest çalışmaların yanı sıra ilginç maket denemeleri de yer alıyor. Sergide, savaşın anlatıldığı maket ve öldüğü halde tüfeğini bırakmayan Türk askerini anlatan maketler yoğun ilgi gören eserler arasında.
Rize Lisesi resim öğretmenlerinden Seval Taşkent yaptığı açıklamada, serginin hafta sonuna kadar açık kalacağını belirterek, elde edilecek gelirin Rize Şehit Aileleri Derneği'ne bağışlanacağını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
10 Yorum