1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Lisesi'ne yıkım kararı çıktı
Rize Lisesi'ne yıkım kararı çıktı

Rize Lisesi'ne yıkım kararı çıktı

Rize Valiliğinden yapılan açıklamada, Tarihi Rize Lisesi binasının yıkılarak yeniden inşa edilmesi için çalışma başlatıldığı bildirildi.

A+A-

Tarihi Rize Lisesi binasının yıkılarak yeniden inşa edilmesi için çalışma başlatıldı. Rize Valiliği'nden yapılan açıklamada yeni binanın yapımını hayırsever işadamı Mehmet Kazancı'nın üstlendiği bildirildi.
Yapılan yazılı açıklamada, Rize Lisesinin 34 derslik, idari bina, spor salonu ve 2 öğretim binası ile geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde bin 210 öğrenciye hizmet verdiği belirtildi.
Lise ve dengi okulların 4 yıla çıkarılması dolayısıyla mevcut durumu ile binanın, ihtiyacı karşılayamadığı ve yeni dersliklere ihtiyaç duyulduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi. ''Hayırsever işadamı Mehmet Kazancı ile yapılan protokolle, Rize Lisesi öğretim binalarının yıkılarak, yerine proje bedeli 4 milyon 500 bin YTL olan 46 derslik, 20 laboratuvar, spor salonu ve toplantı salonu ile 40 bin metrekare inşaat alanı olan yeni bir okul yapılması çalışmalarına başlanmıştır. Okulda inşaat çalışmaları devam ederken, 2007-2008 eğitim-öğretim yılında D blokta ikili (sabahçı-öğleci) olarak hizmet verilecektir. Yeni yapılan okul binasının hizmete girmesi ile birlikte D blok ise yıkılarak yeşil alana dönüştürülecektir.''

Yapılacak liseye hayırsever işadamı Kazancı'nın babasının adı Ali Metin Kazancı Rize Lisesi adı verileceği ve 2008-2009 eğitim-öğretim yılında hizmete açılacağı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum