1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize mağara turizmine sarıldı!
Rize mağara turizmine sarıldı!

Rize mağara turizmine sarıldı!

Rize’nin İyidere ilçesinde tarihi geçmişi olan ve insan eliyle yapıldığı bilinen bin 300 metre uzunluğundaki pileki mağarasının bugünkü konukları çok farklıydı!

A+A-

Rize Valisi Kasım Esen, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erol Çelik, Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ve İyidere Kaymakamı Bülent Uygur, İyidere ilçesine bağlı Taşhane köyünde yerden bin 300 metre aşağıda bulunan Pileki Mağarası'nda basın mensuplarıyla kask takıp yemek yediler.



Vali Esen Rize’de turizmi geliştirmek istediklerini belirterek, “Çayın yanında turizmin de Rizeliye iş ve ekmek vermesini istiyoruz. Yayla ekoturizmi yanında mağara turizmi de önemli. Bu mağara insan eliyle yapılmış. Bunun gibi Rize’de 4–5 tane mağara var. En büyüğü bu ve bin 300 metre uzunluğunda. Bu mağarayı gezilebilir hale getirebilirsek restorana dönüşür ve değeri de artar.” dedi.

Mağaranın turizme kazandırılması için İyidere Kaymakamlığı ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından TR-90 Düzey 2 Kalkınma Programı kapsamında bir proje hazırlandığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum