1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize merkez ve Pazar'a hastane
Rize merkez ve Pazar'a hastane

Rize merkez ve Pazar'a hastane

Rize merkez ve Pazar ilçesinde kurulması planlanan toplam 400 yataklı 2 hastane için çalışmalara başlandığı belirtildi.

A+A-

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Diren, Rize'de biri il merkezi ve diğeri de Pazar ilçesinde olmak üzere 2 yeni devlet hastanesi yapılması için çalışmalara başlandığını açıkladı.

Yaptığı açıklamada, Rize’de Rize Devlet Hastanesi ve 82. Yıl Devlet Hastanesi olmak üzere 2 devlet hastanesinde toplam 677 yatak kapasitesiyle vatandaşlara hizmet verdiklerini bildiren Diren, yatak kapasitelerinin Rize'nin ihtiyacı için yeterli olduğunu vurguladı.

Hastanelerdeki doluluk oranının yüzde 73 civarında olduğunu, bunun da normal bir oran olduğuna işaret eden Hakan Diren, Rize'de 250 yataklı bir devlet hastanesi daha yapılması için çalışmalara başlandığını ifade ederek, “Bu hastanenin ihalesi kısa bir süre öncesinde yapıldı. Şu anda kullanılmayan eski devlet hastanesinin yerine yapılacak olan hastane için birkaç ay içinde çalışmalara başlanacak. Rize Devlet Hastanesi'ni ise bu hastane bittikten sonra Rize Üniversitesi bünyesinde kurulan Tıp Fakültesine devredeceğiz. Böylece Rize, sağlık alanında oldukça iyi bir yere gelmiş olacak.”dedi.

İl merkezinin dışında Pazar ilçesi Hamidiye mevkiinde de 150 yatak kapasiteli bir devlet hastanesi yapılması için çalışma yaptıklarını belirten Diren, ''Bu hastane de yakın bir zamanda ihaleye çıkartılacak. Burada yapılacak hastane ile Rize'nin doğu bölgesinden hastaların il merkezine gelmelerine gerek kalmayacak. Bu aynı zamanda il merkezindeki yoğunluğu da azaltacak'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız