1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Meydanı bu kez Cuma namazını kılmak isteyenlerle doldu taştı
Rize Meydanı bu kez Cuma namazını kılmak isteyenlerle doldu taştı

Rize Meydanı bu kez Cuma namazını kılmak isteyenlerle doldu taştı

Rize'de tüm siyasi partilerin mitinglerinin yapıldığı 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı bu kez normalleşme süreci kapsamında ilk kez Cuma namazına ev sahipliği yaptı.

A+A-

Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında 13 Mart tarihinden bugüne geçen yaklaşık 2,5 aylık sürede camilerde namaz kılmak yasaklanmıştı. Normalleşme planları kapsamında bugün ilk kez cemaatle birlikte tüm Türkiye'de belirlenen alanlarda Cuma namazı kılındı.

cuma7.jpg

Rize Şeyh Camii önünde bulunan 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda da sosyal mesafe kuralına uygun olarak 1,5 metre aralıklarla cemaatin saf düzeni alması sağlandı. Namaz öncesi emniyet ve belediye ekipleri namaz kılacak vatandaşları maske takmaları konusunda uyarılarda bulunurken maskesi olmayan cemaate ise maske dağıtımı ve dezenfektan dağıtıldı.

cuma6.jpg

Rizeliler, 2,5 ay aradan sonra Cuma namazı kılmış olmanın sevincini yaşadıklarını belirterek mutluluklarını dile getirdiler.

cuma5.jpg

cuma4.jpg

cuma3.jpg

cuma2.jpg

cuma1.jpg

rizecuma8.jpg

rizecuma7.jpg

rizecuma6.jpg

rizecuma5.jpg

rizecuma4.jpg

rizecuma3.jpg

rizecuma2.jpg

rizecuma1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız