1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Meydanına meyve ağaçları da dikildi
Rize Meydanına meyve ağaçları da dikildi

Rize Meydanına meyve ağaçları da dikildi

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi’nin üst kısmında yapılan peyzaj düzenleme çalışması çerçevesinde yörede bilinen ağaç ve bitki türleri alana yerleştirildi.

A+A-

Meydan projesinde sona yaklaşılırken, proje içerisinde yer alan peyzaj çalışmaları kapsamında Rize Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından farklı türlerde ağaç ve bitkilerin alana yerleştirme işlemi tamamlandı.

meydan7-002.jpg

Çay filizi görselli aydınlatma direkleriyle donatılan 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi alanına toplamda, 7 manolya, 13 karayemiş, 6 alev, 6 defne ağacı, 50 adet ormangülü ve 650 adet çay bitkisi yerleştirilerek projeye farklı bir görünüm kazandırıldı.

meydan6-002.jpg

Işıklandırma çalışmalarının yapıldığı ve yakın zamanda oturma banklarının da yerleştirileceği meydanın çevresi yörede yaygın olan karayemiş ağaçlarıyla donatıldı.

meydan5-002.jpg

Meyve ağaçlarının önemi dikkate alınarak yapılan çalışma çerçevesinde, orta kısımlarda narenciye soyundan olan, mandalina, portakal, limon, kamkat ve greyfurt gibi yörede bolca yetişen ağaçlara yer verildi.

meydan4-004.jpg

Meydan içerisinde bulunan 15 Temmuz Şehitlik Anıtı etrafı ise, ormangülü ve Rize’nin simgesi olan çay bitkisiyle süslendi. Ayrıca anıt önünde, şehre gelen misafirlerin hatıra fotoğrafı çektirebileceği alan olarak düşünülen, içerisinde su fıskiyeleri bulunan havuz da yer alıyor.

meydan1-008.jpg

Yakın bir sürede oturma banklarının yerleştirilmesiyle 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı tamamlanmış olacak.

meydan2-008.jpg

meydan3-007.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum