1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize milletvekiline şoför tepkisi
Rize milletvekiline şoför tepkisi

Rize milletvekiline şoför tepkisi

Güneysu Rize arasında yolcu taşımacılığı yapan şoförler milletvekili A.Kadir Kart’ın trafik komisyonuna baskı kurduğunu ile sürüp tepki gösterdiler.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize'nin Güneysu ilçesinde yasak yerde yolcu indirdiği gerekçesiyle 480 YTL para cezasına çarptırılan minibüs şoförü Şeref Yılmaz, bu durumu minibüsünü yolun ortasına park edip anahtarını da dereye atarak yaptığı eylemle protesto etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da memleketi olan Güneysu ilçesinde bugün Şeref Yılmaz isimli minibüs şoförü, yolcu indirmenin yasak olduğu Pazarköy mevkiinde yolcu indirdiği gerekçesiyle jandarma trafik ekipleri tarafından 480 YTL para cezasına çarptırıldı. Bu duruma sinirlenen Yılmaz, minibüsünü yolun iki şeridini de trafiğe kapatacak şekilde yatay vaziyette yola park ederek anahtarını dereye attı.

Trafik akışını sağlamak için yoldan kaldırılması gereken minibüsün anahtarı derede uzun süren aramalara rağmen bulunamadı. Bunun üzerine savcılık kararıyla olay yerine getirilen bir tamirci minibüsün kapısını açtı ve araç anahtarsız olarak çalıştırılmak suretiyle yoldan kaldırıldı.

Şeref Yılmaz haksız yere cezaya çarptırıldığını ileri sürerek, sinirlerine hakim olamadığını ve böyle bir eyleme kalkıştığını belirtti. Rize İl Trafik Komisyonu'nun aldığı hatalı bir karar yüzünden sürekli para cezasına muhatap olduklarını söyleyen Yılmaz, "Biz Rize ile Güneysu ilçesi arasında yolcu taşımacılığı yapıyoruz. Pazarköy sınırları içerisinden yolcu almıyoruz. Kendi duraklarımızdan da Pazarköy yolcusu almıyoruz. Ama bazen fark etmeden aracımıza Pazarköy yolcusu biniyor. Pazarköy sınırları içerisinde yolcu indirmek istemememize rağmen yolcular inmek istiyor. Yolcuları mağdur etmemek için indirdiğimizde ise para cezasına çarptırılıyoruz. Biz zaten buradan yolcu almıyoruz. Ama inmek isteyen yolculara engel olamıyoruz. Engel olamayınca da ceza kesiliyor. Ben de sinirlerime yenilerek aracımı yol ortasında bırakıp anahtarı dereye attım" diye konuştu.
Diğer minibüs şoförleri de, dünyanın hiçbir yerinde yolcu indirdiği için cezaya çarptırılan şoförün bulunmadığını kaydederek, ildeki bir milletvekili tarafından siyasi baskı altına alındığını iddia ettikleri İl Trafik Komisyonu'nun haksız uygulamalarının düzeltilmesini istediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
11 Yorum