1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize MÜSİAD, Fransa'ya tepkisini koydu
Rize MÜSİAD, Fransa'ya tepkisini koydu

Rize MÜSİAD, Fransa'ya tepkisini koydu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Cem Temizel, son alınan karar nedeniyle Fransa'yı sert bir dille eleştirdi.

A+A-

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Cem Temizel, ''Düşünce ve ifade özgürlüğünü hiçe sayan bir yasanın teklif edilmesi bile Fransa Meclisinin demokrasi anlamında sınıfta kaldığının açık işaretidir'' dedi.

Temizel, Fransa Meclisi genel kurulunda, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasa teklifinin kabul edilmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, kanun teklifinin mecliste kabul edilmiş olmasının, yasalaşması anlamına gelmediğine işaret etti.

''Yine de bizce, düşünce ve ifade özgürlüğünü hiçe sayan bir yasanın teklif edilmesi bile Fransa Meclisinin demokrasi anlamında sınıfta kaldığının açık işaretidir'' diyen Temizel, “Demokrasinin beşiği olduğu iddiasındaki Fransa, bu üzücü gelişmeyle dünyaya kötü bir örnek oldu” ifadelerini kullandı.

Temizel, tarihi; tarihçilerin konuşması gerektiğini belirterek, bu karardan sonra iş adamları olarak Fransa'ya yapacakları seyahatler ile ticari anlaşmaları tekrar gözden geçireceklerini ve Hükümetin Fransa'ya karşı alacağı tüm kararların da destekçisi olacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum