1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize nüfusu 150 bine ulaştı
Rize nüfusu 150 bine ulaştı

Rize nüfusu 150 bine ulaştı

Rize merkez nüfusunun 78 binden 150 bin sınırına ulaştığı ifade edildi. Çalışmalarda Rize Belediyesi'nin tavrı büyük rol oynadı.

A+A-

Rize Merkez Nüfus Sayımı Tamamlandı. 78 Bin Olan Merkez Nüfusunun 150 Bin Civarında Olacağı Tahmin Ediliyor. Askı Süresinin Ardından Nüfus Bilgileri Resmi Kaynaklarca İlan Edilecek.
Rize’de merkez ve ilçe Belediye başkanları arasında sert tartışmaların yaşandığı nüfus tespiti çalışmaları tamamlandı. Rize belediyesi ve milli eğitim il müdürlüğünün istatistiklerine göre 78 bin olan Rize merkez nüfusunun 130 ile 140 bin arasında olması gerektiği sayımlar öncesi ifade edilirken başta Rize belediyesinin başlattığı kampanyalar sonucunda merkez nüfusun bu rakamları aştığı belirtiliyor. Askı süresinin ardından resmi makamlarca ilan edilecek olan Rize merkez nüfusunun yaklaşık 150 bin civarında olması bekleniyor.

Vekil Müdürler Asıl Oluyor
78 bin olan Rize nüfusunun 100 bini aşması halinde Rize’de vekâleten görev yapan Rize kökenli vekil müdürlerin asıl müdür olmaları önündeki engel kalkmış olacak. Öte yandan iller bankasının nüfusa göre dağıtım yaptığı paydan Rize’nin gerçek hakkını alacak olması da memnuniyetle karşılandı. Rize belediyesinin önemli gelir kaynaklarından olan iller bankası ödeneği bugünkü hali ile personel giderlerini karşılayabiliyor. Kamunun Rize’ye yapacağı yatırımlarda da baz olarak kabul edilen nüfusun 150 bin civarında olması yapılacak olan yeni yatırımlarında önünü açmış olacak. Bilindiği gibi Rize belediyesi merkez de oturup farklı bölgelerde ikamet ediyormuş gibi gösterenlere çeşitli yaptırımlar uygulayacağını duyurmuştu.
Valilikten Açıklama
Rize valiliği konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada 60 gün süreyle nüfus bilgilerinin askıda kalacağını duyurdu.
Açıklamada: ''Kayıtlar muhtarlıklarda 60 gün süreyle askıda kalacaktır. Bu süre içinde yapılabilecek itirazlar, kayıt bürolarına ve yürütme komiteleri tarafından uygun görülen muhtarlıklara yapılacaktır. İkamet adresi değişenler veya başka bir ikamet adresinde kayıtlı ferdin haneye katılması durumunda, Adres Beyan Formu ile itiraz yapılacaktır. Böyle bir durumda adresin 1 Ekim 2006 tarihinden sonra değişmesi esastır. Adres değişikliği beyanlarının belgelendirilmesi de gerekmektedir.''
Açıklamada, Adres Beyan Formunun sadece daimi adresler için doldurulacağı, yazlık, kışlık veya yayla evi gibi yılın belli dönemlerinde toplam altı aydan az kalınan yerler için doldurulmasına gerek olmadığı, hatalı adresler için ise Hatalı Adres Bildirim Formu doldurulması gerektiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum