1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize oyuncak silahla kurtarıldı
Rize oyuncak silahla kurtarıldı

Rize oyuncak silahla kurtarıldı

Rize'nin geçen yılki kurtuluş törenlerinde yaşanan silah polemiği nedeniyle bu yılki temsili gösteride oyuncak silahlar kullanıldı!

A+A-

RİZE'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91'inci yıldönümü törenlerle kutlandı. Daha önceki yıllarda kurusıkı tabanca ve tüfeklerin kullanıldığı, bazı yaralanma olaylarının meydana geldiği kutlamalarda, bu kez Vali Zekeriya Şarbak'ın talimatı doğrultusunda oyuncak tabanca kullanıldı.

Bazı Rizeliler'in “Rize oyuncak tabancayla mı kurtarıldı?” diyerek tepki gösterdiği törenler için bir tepki de Belediye Başkanı AK Parti'li Halil Bakırcı'dan geldi. Bakırcı, “Rize'de kurtuluş bayramı silahsız kutlanamaz” dedi.


Rize'nin Rus işgalinden kurtuluşunun 91'inci yıldönümü, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törenle kutlandı.

Törene Rize Valisi Zekeriya Şarbak, Alay Komutanı Albay Erol Çelik, Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda Rizeli katıldı.

 Tören, kurtuluş dönemini anlatan gösteriyle başladı. Önceki yıllarda kurusıkı tabanca ve tüfeklerle yapılan gösterilerde bu yıl, Vali Zekeriya Şarbak'ın talimatı doğrultusunda oyuncak tabanca kullanıldı.

Tabanca sesi efektleri ise teypten hazırlanan yayınla verildi.
Düşman askerlerini püskürten temsili milis kuvvetleri arasında yer alan bir kadın, daha sonra Türk bayrağını Vali Zekeriya Şarbak'a sundu.

Tören, yapılan konuşmalar ve halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından Erzincan 3'üncü Ordu Komutanlığı askeri bandosu eşliğinde yapılan resmi geçit töreniyle sona erdi.

'KURUSIKI İLE ADAM MI KURTARILIR?'
Kurtuluşun temsili olarak canlandırıldığı gösteride oyuncak tabanca kullanılması bazı Rizeliler'i kızdırırken, bazılarını da memnun etti.
Ali Rıza Soykan, “Ben olsam hakiki silah kullanırım. Kurusıkı ile oyuncak tabanca ile adam mı kurtarılır?” derken, İbrahim Demircan ise “Biz vatanı mücadele ederek kurtardık. Eskiden silah bile yoktu. Vatan, odunlarla sopalarla kurtarıldı. Şimdi ise kimsede silah kalmadı. Topladılar silahları, piyasada oyuncak silahlar kaldı” diye konuştu.

Mehmet Güzel de o anı hatırlatmanın amaçlandığını belirterek, “Ben güzel silah kullanırım ama burada bir tatbikat yapılıyor. Bunun da oyuncak silahla olması lazım” dedi. Osman Sandalcılar da hakiki silahların kullanıldığı önceki kutlamalarda yaralanmalar yaşandığını hatırlattı.

BAŞKAN BAKIRCI: KURTULUŞ BAYRAMI SİLAHSIZ KUTLANAMAZ
Program sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Rize Valisi Zekeriya Şarbak ise “Ülke medenileşti, her şeyi medeni ve çağdaş bir şekilde yapmak lazım. Zaman içerisinde bazı uygulamalarda bazı düzeltmeler yapılabilir. Biz de onu yaptık” dedi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise “Bu yıl oyuncak tabancayla program yapıldı. Ancak Rize'de kurtuluş bayramı silahsız kutlanılmaz” diye konuştu.

Rize'nin Rus işgalden kurtuluşunun 87'nci yıldönümü törenleri sırasında Kore gazisi 70 yaşındaki Remzi Koçoğlu heyecanlanarak düşman kuvvetlerini temsil eden askerler arasında bulunan 26 yaşındaki Mustafa Acaroğlu'nu yakın mesafeden kurusıkı tüfekle ateş ederek ayağından yaralamıştı.

Geçen yıl yapılan etkinliklerde ise iki kız çocuğun eline silah verilerek ateş ettirilmiş, çocuklara silah veren iki kişiye Kabahatler Kanunu kapsamında işlem yapılmış ve 117'şer TL idari para cezası kesilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum