1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Saadet'te Çolak dönemi
Rize Saadet'te Çolak dönemi

Rize Saadet'te Çolak dönemi

Saadet Partisi Rize İl kongresi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün'ün de katılımıyla yapıldı. Kongrede yeni başkan Cemil Çolak oldu.

A+A-

Dilek ASLAN - Saadet Partisi Rize il kongresi İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yapıldı. Hasan Uzun’un aday olmadığı kongrede SP Rize İl başkanlığına Cemil Çolak seçildi.
SP Rize İl teşkilatında yapılan genel kurula, Saadet Partisinin onursal lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan telefon konuşmasıyla katıldı. SP Genel Başkan yardımcısı Lütfü Esengün, Devlet eski bakanı Ahmet Demircan, Trabzon Araklı Belediye Başkanı Ümit Çebi, MKYK üyesi Mahmut Çizmecioğlu, Kendirli belde belediye başkanı Salih uzun, CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, Rize çay kooperatif, Başkanı Osman Delihasan, SP Bayburt, Erzurum, Trabzon, Artvin İl Başkanları ve teşkilatları ve partililer katıldı.

Kongre öncesi bir konuşma yapan SP genel başkan yardımcısı Lütfü Esengün, “Rize’den başlayarak iktidara yürümeye ilk adımımızı atıyoruz. Biz iktidara geldiğimizde herkesin inancını yaşamasını sağlayacağız. Milletin geleceğiyiz, milletin kendisiyiz. Bu ülkeyi yaşanabilir hale getireceğiz. Kimse inancından dolayı horlanmayacak. Saadet iktidarında herkes inancını rahatça yaşayacak. İktidarımızda Türkiye lider ülke olacak. Bu davada emekli olmak yoktur, biz mezarda emekli olacağız” dedi.

Esengün konuşmasında, “Ekonomi kötüye gitmektedir. Gittiğimiz her yerde ekonomi konusunda bize şikâyetler geliyor. Bu işler dışardan gazel okumakla yürümez. Gittiğimiz her yere sivil toplum örgütlerini ziyaret ediyoruz, halkın nabzını tutmaya çalışıyoruz, esnafımızla görüşüyoruz. Ülkede aşırı bir işsizlik var. Mesela Çaykur’a alınacak bin 500 işçi için yaklaşık 25 bin müracaat olmuş. Bu rakam işsizliğin adresini gösteriyor. Gençlerimiz sahipsiz ve işsiz kalmıştır. Ancak milli ve manevi değerlere sahip oldukları için kötü yola düşmüyorlar” dedi.
Refahyol döneminde çaydan sorumlu Devlet Bakanı olan Samsun eski milletvekili Ahmet Demircan ise yaptığı konuşmada “Son dört yıldır tarihin önemli bir sürecini yaşıyoruz. Çok büyük olaylar oluyor. Ülkeler işgal ediliyor. Kan dökülüyor. Irak’ta 1 milyon insan öldü. Amerika Irak halkına tümüyle haksız bir gerekçeyle savaş yaşatıyor. Mal can, namus Irak’ ta ayaklar altında. Türkiye’yi yönetenler bu esnada ne yaptılar. Zalime destek verdiler. Bu milletin tarihinde hiçbir zaman zalime destek yoktur. Türkiye ağır bir ekonomik kuşatma altına alınmış, manen çökertiliyor. Komşularımızı zalimlere terk ettiler” dedi
546 delegenin oy kullandığı Saadet partisi Rize İl kongresinde tek listeyle gidilen seçimde Başkanlığa eski merkez ilçe Başkanı Cemil Çolak seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine de; Mehmet Akif Zerdeci, Ömer Bekir, fatih Temizkan, Mehmet Emin Dilsiz, Ensar Özçelik, Cemal Aksu, İbrahim Araboğlu, Mümin Bakırcı, Mehmet Kazdal, Adnan Yılmaz, Muhammet Yıldız, Ömer Ali Karaca, Ramazan Bursa, Ali Denizalp seçildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum