1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Stadı için imzalar atıldı
Rize Stadı için imzalar atıldı

Rize Stadı için imzalar atıldı

Rize Belediyesi ile yeni Rize Stadı ve Spor Tesisleri'nin inşaatını üstlenen Rize Yatırım A.Ş. arasında bugün resmi bir sözleşme yapıldı.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı tarafından hazırlanan yeni Rize Stadı ve Spor Tesisleri için ilk resmi adım bugün atıldı. Proje gereği Rize Atatürk Stadı, Rize Ekrem Orhon Stadı ve Rize 2 Mart Kapalı Spor Salonu yıkılarak yerine modern bir iş merkezi inşa edilecek. Bunun yanında Çaykur Rizespor Tesisleri'nin de bulunduğu karayollarına ait arazi üzerinde 15 bin kişilik yeni bir stat ve spor tesisleri inşa edilecek. Yaklaşık 30 milyon dolarlık proje için geçtiğimiz aylarda harekete geçilerek, Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne ait stadın ve spor tesislerinin yer aldığı arazi özel bir protokol ile Rize Belediyesi'ne devredilmişti.

 Rize Belediyesi'nin bu araziyi, yeni tesisleri yapmayı kabul edecek bir inşaat firmasına vermesi kararlaştırılmıştı.
Modern İş Merkezi ve yeni stat ile spor tesislerinin yapımı aralarında Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Ofluoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Tahsin Sancak'ın da bulunduğu 23 iş adamı tarafından oluşturulan Rize Yatırım A.Ş.'ye verildi. Müteahhit Halim Mete'nin başkanlığını yaptığı Rize Yatırım A.Ş. Rize Atatürk Stadı, Rize Ekrem Orhon Stadı ve Rize 2 Mart Kapalı Spor Salonu'nun bulunduğu arazi karşılığında Taşlıdere Mahallesi'ndeki karayollarına ait arazi üzerinde 30 milyon dolar değerindeki yeni stadı ve spor tesislerini yapmayı kabul etti.

Konuyla ilgili Rize Belediyesi ve Rize Yatırım A.Ş. arasında bugün ihale gerçekleştirildi. İhaleye başka bir firma girmediği için Rize Yatırım A.Ş. ile Rize Belediyesi arasında ilk resmi imzalar atıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, "Yapılacak yatırım, Rize'nin gelişimi açısından büyük önem taşıyor. Bu proje 20 ay içerisinde tamamlanıp hayata geçirilecektir. Şu anki stadın yerinde büyük bir iş merkezi inşa edilecek. Bunun karşılığında Rize Yatırım A.Ş tarafından Taşlıdere Mahallesi'nde modern bir stat ve spor tesisleri yapılacak" şeklinde konuştu.
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Rize Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halim Mete, imzaları attıktan sonra el sıkıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
16 Yorum