1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Tıp alanında çağ atladı
Rize Tıp alanında çağ atladı

Rize Tıp alanında çağ atladı

Rize Devlet Hastanesi'nde anjiyo uygulamasının ardından Nisan ayından itibaren de açık kalp ameliyatına başlanacağı belirtildi.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Arif Yılmaz, Nisan ayından itibaren hastanelerinde açık kalp ameliyatı yapabilecek duruma geleceklerini söyledi.
Rize Devlet Hastanesi Kardiyoloji Servisi bünyesinde oluşturulan Kroneranjiyografi Ünitesi birkaç gün önce hizmete girerken, üniteyle ilgili bilgi veren Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Arif Yılmaz, 3 gündür anjio yapmaya başladıklarını kaydetti. Nisan ayı içerisinde açık kalp ameliyatı yapmaya başlayacaklarının da müjdesini veren Başhekim Yılmaz, "Geçtiğimiz yıl içerisinde hastanemizin polikliniklerinde 600 bin hastaya hizmet verildi. Bu hastalarımızdan 15 bini il dışındaki hastanelere sevk edildi. Bu hastalarımızın büyük bir bölümünü kalp hastaları oluşturuyor. Maalesef kalp hastalarımızın büyük bir bölümü ya hastanemizde ya da başka hastanelere sevk edilirken yolda hayatını kaybediyordu" dedi.

Rize'de kalp hastalıklarından dolayı hayatını kaybedenlerin oranının kanserden ölenlerden daha yüksek olduğuna işaret eden Başhekim Yılmaz, "Hastanemiz Kardiyoloji Servisi bünyesinde oluşturulan Kroneranjiyografi Ünitesi 3 gün önce hizmete girdi. Bu ünitede 3 günde 32 hastaya hizmet verildi. 3 kalp cerrahımız bulunuyor. Nisan ayı içerisinde ilimizde açık kalp ameliyatı yapabileceğiz. Her türlü kalp damarı, kalp kapakçığı, kalp yaraları ve doğuştan gelen kalp anormalliklerine müdahale edebileceğiz. Bunun yanında kalp pili ameliyatlarını da gerçekleştirebileceğiz" şeklinde konuştu.
Kroneranjiyografi Ünitesi'nin 3 milyon YTL'ye mal olduğunu da belirten Başhekim Arif Yılmaz, ünitenin devletten tek kuruş ödenek alınmadan ve hayırsever vatandaşların yardımlarıyla yapıldığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum